Σκάνδαλο με 11 επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ -Ελέγχονται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απιστία - iefimerida.gr

Σκάνδαλο με 11 επιθεωρητές του ΥΠΟΙΚ για παράνομες επιστροφές ΦΠΑ -Ελέγχονται για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και απιστία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα Διαφθοράς Θεσσαλονίκης βρίσκονται 11 επιθεωρητές του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκονται σε σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.Ο «συναγερμός» στις εισαγγελικές Αρχές σήμανε έπειτα από αναφορά - καταγγελία που έκανε ο «εγκέφαλος» της μεγάλης κομπίνας, οικονομολόγος, Νίκος Κασιμάτης. Πρόκειται για τον μεγαλύτερο οφειλέτη του Ελληνικού Δημοσίου, τον «βασιλιά της φοροδιαφυγής», ο οποίος με τη μέθοδο των εικονικών τιμολογίων έφτασε να χρωστά το ποσό των 952 εκατομμυρίων ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο, προκαλώντας ζημία το 2002 ύψους περίπου 15 δισεκατομμυρίων δραχμών και να βρίσκεται στη φυλακή Διαβατών με ποινή φυλάκισης... 504 ετών!

Ο εισαγγελέας, Αργύρης Δημόπουλος διέταξε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση, την οποία ανέλαβαν οι «αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την εισαγγελική παραγγελία, θα ελεγχθεί, μεταξύ άλλων, εάν τελέστηκαν τα αδικήματα του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος και απιστία σε βάρος του δημοσίου. Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Κασιμάτη, οι επιθεωρητές (κάποιοι από τους οποίους είναι εν ενεργεία) φέρονται να «έκαναν τα στραβά μάτια» στον έλεγχο περίπου 70 εφοριακών που είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, αναμένεται να γίνει και άρση του τραπεζικού απορρήτου για τους επιθεωρητές, προκειμένου να ελεγχθεί η βασιμότητα των καταγγελιών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», η υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ είχε δημοσιοποιηθεί το Νοέμβριο του 2001, όταν έγιναν γνωστές οι έρευνες του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας σε επιχειρήσεις που εμφανίζονταν να εισπράττουν «φουσκωμένα» χρηματικά ποσά ως επιστροφή φόρου.
Οπως διαπιστώθηκε, οι περισσότερες από τις εταιρείες που ελέγχθηκαν, ήταν «φαντάσματα», καθώς αποκαλύφθηκε ότι στις ΔΟΥ προσκομίζονταν εικονικά τιμολόγια είτε με ανύπαρκτες συναλλαγές είτε με δήθεν εξαγωγές.



Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ