Οι γαλαζοαίματοι της Δανίας έγιναν Οικογένεια Ανταμς -Το επίσημο πορτρέτο που προκαλεί ανατριχίλα [εικόνα] - iefimerida.gr

Οι γαλαζοαίματοι της Δανίας έγιναν Οικογένεια Ανταμς -Το επίσημο πορτρέτο που προκαλεί ανατριχίλα [εικόνα]

Οι γαλαζοαίματοι της Δανίας έγιναν Οικογένεια Ανταμς -Το επίσημο πορτρέτο που πρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θυμίζει αφίσα ταινίας τρόμου. Μοιάζει με ένα περίεργο κολάζ με μορφές που προκαλούν ανατριχίλα. Κι όμως, είναι το επίσημο πορτρέτο της βασιλικής οικογένειας της Δανίας, που μετατράπηκε σε... Οικογένεια Ανταμς εξαιτίας της ατυχούς έμπνευσης του καλλιτέχνη.

Παιδιά που μοιάζουν δαιμονισμένα και ενήλικες με κενά βλέμματα. Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί το πορτρέτο των γαλαζοαίματων της Δανίας, το οποίο απεικονίζει τις τρεις γενιές της βασιλικής οικογένειας.

Η φρίκη προκαλείται με το πρώτο βλέμμα, καθώς αυτός που κερδίζει την προσοχή είναι ο πρίγκιπας Κρίστιαν, δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου, να στέκεται μπροστά από όλους με σακούλες κάτω από τα μάτια και μία περίεργη λάμψη γύρω του. Δίπλα του στο πάτωμα είναι η αδερφή του Ιζαμπέλα, που από αξιαγάπητο παιδί μοιάζει με τρομακτική κούκλα που ζωντάνεψε.

Στο βάθος, δεξιά είναι ο πρίγκιπας Φρέντερικ και η σύζυγός του από την Αυστραλία, η πριγκίπισσα Μέρι, με τα δύο τους παιδιά. Αριστερά, ο πρίγκιπας Γιόακιμ, με τη Γαλλίδα πριγκίπισσά του Μαρί κρατώντας την κόρη τους. Και οι δύο γυναίκες κοιτάζουν τα παιδιά τους, σε αντίθεση με τους συζύγους τους, κάτι που περίεργο για μία χώρα που πρωτοστατεί στην ισότητα των φύλων.

Οι μόνοι που κοιτάζουν ευθεία το φακό είναι η βασίλισσα Μαργαρίτα, ο πρίγκιπας Φρέντερικ και ο πρίγκιπας Κρίστιαν, ως οι κύριοι της Δανίας αυτή τη στιγμή. Δεξιά του τελευταίου είναι οι πρίγκιπες Φέλιξ και Νικολάι, οι δύο γιοι του Γιόακιμ από τον πρώτο γάμο του, να παίζουν με lego, το παιχνίδι- σύμβολο της Δανίας.

«Είναι λίγο ανατριχιαστικό, ειδικά τα παιδιά, αλλά αυτή η αίσθηση εξαφανίζεται όταν μελετήσεις την εικόνα», είπε εμπειρογνώμονας της τέχνης, Ντένις Ντάλκβιστ, στην Aftonbladet.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ