Αδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ψηφίσει τη μείωση της τιμής των φαρμάκων - iefimerida.gr

Αδωνις: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλει να ψηφίσει τη μείωση της τιμής των φαρμάκων

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης από το βήμα της Βουλής, με αφορμή τροπολογία που έχει κατατεθεί για την τιμολόγηση των φαρμάκων.

Ο υπουργός Υγείας ανέφερε πως η τροπολογία αυτή μειώνει τις τιμές των σκευασμάτων και των γενοσήμων στα φαρμακεία, γεγονός που προκαλεί αντιδράσεις από τις πολυεθνικές φαρμακοβιομηχανίες καθώς έτσι μειώνονται τα κέρδη τους. «Αν κατάλαβα καλά ο ΣΥΡΙΖΑ καταψηφίζει την τροπολογία που μειώνει τις τιμές των φαρμάκων, τη μεγαλύτερη μείωση στην τιμή των φαρμάκων που έχει γίνει ποτέ στη χώρα», πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας υψώνοντας τους τόους.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας επί της συγκεκριμένης τροπολογίας με σκοπό όπως λένε στη Χαριλάου Τρικούπη, να ξεμπροστιάσουν το ΣΥΡΙΖΑ. Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί την επόμενη Τετάρτη.

«Φέρτε ρύθμιση με την οποία θα μειώνονται οι τιμές σε όλα τα και όχι να κάνετε μείωση μόνο στα off patern φάρμακα και αφήστε εδώ μέσα τις γενναιότητες», παρατήρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής. Όπως υποστήριξε, οι μειώσεις αφορούν μόνο στο 15% των φαρμάκων και κατηγόρησε ευθέως την κυβέρνηση ότι ευνοεί τους φαρμακοβιομηχάνους.

Η μείωση αφορά σε 6.000 φάρμακα με όφελος για το δημόσιο περίπου 500 εκατ. ευρώ, απάντησε ο υπουργός, για να επανέλθει ο κ. Κουρουμπλής σε έντονο ύφος : «Δεν την ψηφίζουμε γιατί δεν είμαστε εκπρόσωποι φαρμακοβιομηχάνων. Τι νομίζετε, σας φοβόμαστε;».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ