Αυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Αυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί, ούτε η ίδια φυσικά πως η φωτογραφία που τράβηξε θα έμενε στην ιστορία ως ντοκουμέντο. Ο λόγος για την Mary Ann Moorman, η οποία έτυχε να πατήσει το κουμπί της Polaroid την ώρα που ο Λη Χάρβεϊ Οσβαλντ δολοφόνησε τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζον Φ. Κένεντι.Σήμερα, σε ηλικία 81 ετών αφηγείται τις σοκαριστικές στιγμές που έζησε, οι οποίες έμελλαν να γραφτούν στην ιστορία.

Η Mary Ann Moorman και μία φίλη της βρίσκονταν στις 22 Νοεμβρίου του 1963 στο Ντάλας του Τέξας, στο δρόμο, σε σημείο από όπου θα περνούσε το αυτοκίνητο του προέδρου Κένεντι με την Τζάκι στο πλευρό του. Η Mary Ann ήταν έτοιμη να φωτογραφίσει τον πρόεδρο και την Πρώτη Κυρία, μόλις εκείνοι θα περνούσαν μπροστά τους. Φορούσε ένα μπλε παλτό και πήρε εγκαίρως θέση.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η Dailymail, την ώρα που πάτησε το κουμπί της φωτογραφικής, ο Οσβαλν πάτησε... την σκανδάλη.

Αυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0

Η φωτογραφία που τράβηξε η Moorman

Οπως υποστήριξε στην εκπομπή «The Today Show» η Mary Ann νόμισε αρχικά πως ο θόρυβος που άκουσε ήταν από κάποιο πυροτέχνημα.

«Αυτή ήταν η πρώτη μου σκέψη, αλλά είδα τα μαλλιά του να αναπηδούν. Και μετά κατάλαβα πως δεν ήταν μόνο τα μαλλιά του αλλά και κομμάτι του κεφαλιού του», είπε στον Matt Lauer.

Αυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1

Η Moorman σε βίντεο από τη στιγμή της δολοφονίαςΑυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2

Η Mary Ann Moorman σήμερα σε ηλικία 81 ετών

Αυτή είναι η γυναίκα που φωτογράφισε τη δολοφονία του Κένεντι [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 3

Η Mary Ann Moorman λίγα λεπτά πριν από το μοιραίο

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ