Το αμαρτωλό παρελθόν του Ταμείου Οδοποιίας, οι «κλοπές» και το σκάνδαλο του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ [εικόνα] - iefimerida.gr

Το αμαρτωλό παρελθόν του Ταμείου Οδοποιίας, οι «κλοπές» και το σκάνδαλο του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Θύμα πολλαπλών σκανδάλων υπήρξε το πολύπαθο Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας από το 2006 (κυβέρνηση Καραμανλή) ως το 2011 (κυβέρνηση Παπανδρέου).

2007: Ο Καραμανλής καταγγέλλει το Σκάνδαλο ΑΡΤΙΟΝ


Το 2007 για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε δίωξη κατά του πρώην γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και της χρηματιστηριακής εταιρείας ΑΡΤΙΟΝ για τα ομόλογα του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ).
Την έρευνα διενήργησε ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος για την αγοραπωλησία ομολόγων από το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας (ΤΕΟ) κατά την περίοδο που πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός του ήταν ο παραιτηθείς γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Παπακωνσταντίνου.
Ο κ. Ντογιάκος έχοντας ολοκληρώσει την εξέταση μαρτύρων προχώρησε στην κλήση υπόπτων διάπραξης αξιόποινων πράξεων, οι οποίοι είναι ο κ. Παπακωνσταντίνου και ο Γιάννης Καλογεράκης , εκπρόσωπος της χρηματιστηριακής εταιρείας Αrtion.


Την υπόθεση κατήγγειλε ο Καραμανλής!

Η Εισαγγελία Εφετών ασχολήθηκε με την υπόθεση μετά την καταγγελία που είχε κάνει στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κατηγορώντας τον κ. Παπακωνσταντίνου ότι όταν ήταν πρόεδρος του ΤΕΟ επένδυσε σε ζημιογόνο ομόλογο.

Ο κ. Παπακωνσταντίνου, αμέσως μετά τη σε βάρος του επίθεση από τον Πρωθυπουργό, προσέφυγε στην Εισαγγελία ζητώντας να γίνουν από τη Δικαιοσύνη όλες οι ενέργειες που απαιτούνται για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Το αμαρτωλό παρελθόν του Ταμείου Οδοποιίας, οι «κλοπές» και το σκάνδαλο του γενικού διευθυντή του ΠΑΣΟΚ [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Οπως επισημάνθηκε από την πλευρά του κ. Παπακωνσταντίνου, το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας είναι Ανώνυμη Εταιρεία στην οποία ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος από τον Μάιο του 2003 ως τον Οκτώβριο του 2004. Επιπλέον σε δηλώσεις του ανέφερε ότι με δική του πρωτοβουλία ελέγχθηκαν από εταιρεία οικονομικών ελεγκτών αλλά και από λογιστές του Σώματος Ορκωτών Λογιστών οι αγοραπωλησίες ομολόγων του Δημοσίου.
Για το ιστορικό της υπόθεσης ας σημειωθεί ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου παραιτήθηκε από το ΠΑΣΟΚ αλλά ουδεμία εμπλοκή με τη δικαιοσύνη είχε ποτέ για το σκάνδαλο με τα δομημένα ομόλογα.

2013: Ο Χρυσοχοϊδης παραπέμπει το δ.σ του Ταμείου για ατασθαλίες επί Καραμανλή!


Την παύση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Εθνικής Οδοποιίας ανακοίνωσε προ καιρού το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, μετά την ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος που ασκήθηκε για οικονομικές παρατυπίες.

Η δίωξη περιλαμβάνει τα αδικήματα της απιστίας και της υπεξαίρεσης, αφού, μετά από έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, προέκυψαν ατασθαλίες σε αμοιβές προσωπικού, σε μετακινήσεις που ελέγχονται ως εικονικές και σε παράνομη ιδιοποίηση ηλεκτρονικού εξοπλισμού την περίοδο 2006-2011.

Το Διοικητικό Συμβούλιο αντικαταστάθηκε από προσωρινό με υπηρεσιακά στελέχη, ενώ σύντομα θα κατατεθεί στην Βουλή και νομοθετική ρύθμιση για την κατάργηση του Ταμείου, καθώς, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών, μετά την ανάθεση κατασκευών των αυτοκινητοδρόμων σε εταιρείες ειδικού σκοπού και την εκχώρηση της είσπραξης διοδίων σε αυτές, ο ρόλος του Ταμείου σταδιακά περιορίζεται σημαντικά και ουσιαστικά έχει εκλείψει ο λόγος ύπαρξής του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ