Αποζημίωση 4.000 ευρώ σε πολίτη που τον πέταξαν έξω από υπουργικό γραφείο -Δικαστική απόφαση - iefimerida.gr

Αποζημίωση 4.000 ευρώ σε πολίτη που τον πέταξαν έξω από υπουργικό γραφείο -Δικαστική απόφαση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ενα περιστατικό που συνέβη στο Υπουργείο Εσωτερικών στην Λευκωσία, οδήγησε σε μια πρωτοφανή για τα δικαστικά χρονικά απόφαση: Πολίτης δικαιούται αποζημίωση επειδή τον εκδίωξαν από το γραφείο του Ν. Συλικιώτη.

Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ο υπεύθυνος ασφαλείας του πρώην υπουργού κ. Ν. Συλικιώτη δεν είχε κανένα δικαίωμα να αρπάξει τον πολίτη από τις μασχάλες και να τον σύρει έξω από το ιδιαίτερο γραφείο του υπουργού, έως τις σκάλες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Χασαπόπουλου στο Βήμα, πολίτης είχε μεταβεί στο υπουργείο Εσωτερικών και συγκεκριμένα στο γραφείο του τότε υπουργού κ. Συλικιώτη για να τον συμβουλευτεί σχετικά με την περιουσία που έχει στις κατεχόμενες περιοχές και στην οποία οι Τούρκοι ανήγειραν κατοικίες. Εφτασε χωρίς να έχει κλείσει ραντεβού, μπήκε στο ιδιαίτερο γραφείο και ο αστυνομικός υπεύθυνος ασφαλείας τον άρπαξε από τις μασχάλες και τον πέταξε έξω.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, το δικαστήριο δέχθηκε επίσης ότι ο εναγόμενος (αστυνομικός) επέδειξε υπερβολικό ζήλο στην άσκηση των καθηκόντων του, «που υπό τις περιστάσεις ήταν εντελώς αδικαιολόγητος». Να σημειωθεί ότι ο ενάγων κίνησε αγωγή τόσο εναντίον του υπευθύνου ασφαλείας όσο και εναντίον της κυβέρνησης, αφού ο εναγόμενος είναι αστυνομικός.Το Δικαστήριο έκρινε ότι ο πολίτης δεν είχε εχθρική διάθεση, δεν πήγε καν για να διαμαρτυρηθεί, αλλά απλώς για να ζητήσει πληροφορίες. Επιπλέον, κρίθηκε ανάρμοστος ο τρόπος με τον οποίο απομακρύνθηκε ο πολίτης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Κύπρος αποζημίωση υπουργικό γραφείο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ