Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ: Χωρίς νέο Μνημόνιο η Ελλάδα θα συντριβεί- Είναι απίθανο να επιστρέψει στις αγορές το 2014 - iefimerida.gr

Ευρωβουλευτής του ΕΛΚ: Χωρίς νέο Μνημόνιο η Ελλάδα θα συντριβεί- Είναι απίθανο να επιστρέψει στις αγορές το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γκρίνια» κατά της Τρόικα επικρατεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για τις μεθόδους της και τα μέτρα που έχει λάβει όσον αφορά την Ελλάδα, με έναν ευρωβουλευτή του ΕΛΚ ωστόσο να υποστηρίζει πως η χώρα θα χρειαστεί και νέο Μνημόνιο.

Συγκεκριμένα, ο Φρανκ Ενγκελ, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος από το Λουξεμβούργο ελληνομαθής και γνώστης της Ελλάδας, δηλώνει χαρακτηριστικά στην Deutsche Welle: «Την περασμένη εβδομάδα ήμουν στην Αθήνα και, για παράδειγμα, ένας πρώην υπουργός μου έλεγε ότι όταν ήρθαν από την τρόικα να ελέγξουν το υπουργείο του, υπήρχαν γενικοί διευθυντές της Κομισιόν που δεν γνώριζαν καν τη νομική βάση της διαδικασίας. Νομίζω ότι πρέπει να τα εξετάσουμε αυτά τα θέματα. Από κει και πέρα βλέπουμε ότι από την αρχή της αποστολής της η τρόικα έχει πέσει έξω σε όλες τις προβλέψεις για τα οικονομικά μεγέθη και αυτό επίσης είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουμε».

Παράλληλα, ο Ενγκελ προχώρησε και σε μια άλλη σημαντική επισήμανση, τονίζοντας πως μετά την έξοδο από το Μνημόνιο η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο «πακέτο» βοήθειας, καθώς δεν πρόκειται να επιστρέψει στις αγορές το 2014: «Το τρέχον πρόγραμμα βοήθειας εκπνέει, ωστόσο θα πρέπει να ακολουθήσει ένα νέο πρόγραμμα βοήθειας, γιατί αλλιώς η Ελλάδα θα συντριβεί. Δεν είναι μυστικό αυτό. Είναι εντελώς απίθανη η επιστροφή στις αγορές μέσα στο 2014 και θεωρώ επίσης απίθανο να επιτευχθούν ρυθμοί ανάπτυξης που θα έπειθαν τις αγορές», δήλωσε ο ευρωβουλευτής από το Λουξεμβούργο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ