Σε αυτά τα κελάρια 700 ετών της Βόρειας Ιταλίας «ωριμάζει» η βασιλική οικογένεια των ευρωπαϊκών αλλαντικών και τυριών [εικόνες+βίντεο] - iefimerida.gr

Σε αυτά τα κελάρια 700 ετών της Βόρειας Ιταλίας «ωριμάζει» η βασιλική οικογένεια των ευρωπαϊκών αλλαντικών και τυριών [εικόνες+βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εμίλια Ρομάνια... Μία μαγευτική περιοχή της Βόρειας Ιταλίας που οφείλει την ονομασία της στην βασιλική οδό (Via Aemilia) που συνέδεε την αρχαία αυτοκρατορική Ρώμη με τον ιταλικό βορρά.

Βρισκόμενη ανάμεσα στο Μιλάνο και την Φλωρεντία αποτελεί αντιπροσωπευτικό παράδειγμα του πλούσιου ιταλικού βορρά, με τον ποταμό Πάδο να διασχίζει εύφορες παιδιάδες που τροφοδοτούν μία από μεγαλύτερες γεωργικές και κτηνοτροφικές ευρωπαϊκές οικονομίες, με ΑΕΠ που προκαλεί απανωτούς ιλίγγους και παραμένει αλώβητο από την κρίση.

Μεγαλύτερη πόλη της η Μπολόνια, το παλαιότερο κέντρο του πνεύματος και των γραμμάτων της Γηραιάς Ηπείρου. Παραδίπλα η πόλη Ίμολα, έδρα της αυτοκινητοβιομηχανίας Φεράρι. Δυτικά το πλούσιο Πιεμόντε και νότια η εντυπωσιακή Τοσκάνη και το αυτόνομο κρατίδιο του Σαν Μαρίνο.

Η οικονομία της Εμίλια Ρομάνια βασίζεται στις βιομηχανίες της Μόντενα και της Μπολόνια (Φερράρι, Ντουκάτι, Μπαρίλα), και στον τουρισμό, προπαντός όσον αφορά την Ραβέννα και το Ρίμινι.

Εκεί, στην φημισμένη Antica Corte Palavicina, παρασκευάζονται τα πολυτιμότερα αλλαντικά και τυριά, αν όχι του κόσμου, τουλάχιστον της Ευρώπης.

Κρεμασμένα σαν τσαμπιά σε κελάρια ηλικίας 700 ετών και πάνω, αφήνονται να ωριμάσουν επί δύο ολόκληρα χρόνια, με τη συνδρομή της υγρασίας του Πάδου και του φρέσκου απαλού αέρα, χοιρομέρια τόσο φημισμένα που μερικά φέρουν ειδικές ταμπελίτσες πάνω στις οποίες αναγράφονται τα ονόματα των μελλόντων καταναλωτών τους: μόδιστροι και σεφ παγκοσμίου φήμης, βιομήχανοι, αθλητές και άλλοι.

Στο βίντεο που ακολουθεί, ο γνωστός γευσιγνώστης Άντονι Μπουρντέν ταξιδεύει στην Εμίλια Ρομάνια και μας εισάγει στην παραδοσιακή κουζίνα των ευγενών της Βορείου Ιταλίας και των περιζήτητων τοπικών προϊόντων της:

Σε αυτά τα κελάρια 700 ετών της Βόρειας Ιταλίας «ωριμάζει» η βασιλική οικογένεια των ευρωπαϊκών αλλαντικών και τυριών  [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 0
Σε αυτά τα κελάρια 700 ετών της Βόρειας Ιταλίας «ωριμάζει» η βασιλική οικογένεια των ευρωπαϊκών αλλαντικών και τυριών  [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 1
Σε αυτά τα κελάρια 700 ετών της Βόρειας Ιταλίας «ωριμάζει» η βασιλική οικογένεια των ευρωπαϊκών αλλαντικών και τυριών  [εικόνες+βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ