Καψής: Θέλω ο διευθυντής ειδήσεων της ΔΤ να κλείνει το τηλέφωνο σε όποιον υπουργό επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις» - iefimerida.gr

Καψής: Θέλω ο διευθυντής ειδήσεων της ΔΤ να κλείνει το τηλέφωνο σε όποιον υπουργό επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το όνειρο του για τον τρόπο λειτουργίας της ΔΤ εξέφρασε ο Παντελής Καψής, ο οποίος παράλληλα υποστήριξε πως δεν είναι σύμφωνος με το κλείσιμο της ΕΡΤ, ωστόσο είπε πως η Δημόσια Τηλεόραση «έπρεπε να λειτουργήσει από την αρχή».

«Το όνειρό μου είναι ο διευθυντής ειδήσεων της Δημόσιας Τηλεόρασης να αισθάνεται απόλυτη ελευθερία και να κλείνει το τηλέφωνο στον εκάστοτε υπουργό που θα επιδιώκει να κάνει παρεμβάσεις» δήλωσε ο υφυπουργός αρμόδιος για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση στην εκπομπή Dateline του αυστραλιανού κρατικού καναλιού SBS, η οποία μετέδωσε ειδική έρευνα για το κλείσιμο της ΕΡΤ και τη λειτουργία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Ο ρεπόρτερ του καναλιού, Αμος Ρόμπερτς επισκέφθηκε την Αθήνα και μίλησε με τους περισσότερους πρωταγωνιστές του κλεισίματος της ΕΡΤ «κάτι που δεν το περίμενε κανείς» όπως είπε. Εκτός από τον Παντελή Καψή, δηλώσεις έκανε και η Μαριλένα Κατσίμη η οποία υποστήριξε πως το κλείσιμο της ΕΡΤ ήταν και «σαν βιασμός του προσωπικού της. Της προσωπικότητας τους, της ζωής τους».

Τέλος, η Βάσω Μόραλη επικεφαλής του ελληνόφωνου ραδιοφωνικού προγράμματος της SBS και δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της ΕΡΤ για σχεδόν 30 χρόνια είπε, μεταξύ άλλων, πως και η ίδια διορίστηκε με κυβερνητική παρέμβαση το 1982 «γιατί δεν γινόταν αλλιώς» και πρόσθεσε πως «στους δέκα υπαλλήλους της ΕΡΤ εργαζόταν μόνο τέσσερις - πέντε».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ