Ντανιέλ Κον Μπεντίτ: Μηδενίστε τις αμυντικές δαπάνες για να σωθεί η Ελλάδα

Ο αμυντικές δαπάνες της Ελλάδας πρέπει να μηδενιστούν, ώστε τα χρήματα να δοθούν για την ανακούφιση του δοκιμαζόμενου απο την κρίση λαού, και την άμυνα της χώρας έναντι μίας ενδεχόμενης επίθεσης της Τουρκίας, να την αναλάβει η Ευρωπαϊκή Ενωση, υποστήριξε ο γνωστός φιλέλληνας και συμπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» Ντανιέλ Κον Μπεντίτ.

Όπως είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο περιθώριο της Συνόδου της Ολομέλειας του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, ο προϋπολογισμός της Ελλάδος για την άμυνα φθάνει το 4% του εγχώριου ΑΕΠ και θα πρεπε να μηδενιστεί σε καιρό κρίσης και τα χρήματα να δοθούν για την οικονομική υποστήριξη του πληθυσμού.

Τις εγγυήσεις για την ασφάλεια της Ελλάδος έναντι μιας ενδεχόμενης επίθεσης από την Τουρκία, θα πρέπει να τις παράσχει η ίδια η Ε.Ε., τόνισε, αναγνωρίζοντας ωστόσο πως είναι απίθανο ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Όσον αφορά τον έλεγχο που ασκεί η Τρόικα στην Ελλάδα, ο Ντανιέλ Κον Μπεντίτ χαρακτήρισε την κατάσταση «σουρεαλιστική», αφού όπως παρατήρησε, «η τρόικα δεν υπόκειται σε κανέναν δημοκρατικό έλεγχο. Υφίστανται οι προτάσεις της, τις οποίες προφανώς η Βουλή των Ελλήνων δεν μπορεί να συζητήσει».

Αναφερόμενος γενικά στη νομιμότητα των ενεργειών της τριμερούς στις χώρες υπό δημοσιονομική εποπτεία, ο συμπρόεδρος της Ομάδας των «Πρασίνων» διερωτήθηκε :

«Την Τρόικα -που είναι το ΔΝΤ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η ΕΚΤ- ποιος την ελέγχει; Η Επιτροπή εγκρίνει τις προτάσεις της τρόικας, αλλά οι αποφάσεις της Τρόικα που τις υιοθετεί το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν υπόκεινται σε κανένα κοινοβουλευτικό διάλογο και δεν υπάρχει καμία πλειοψηφία που να μπορεί να απορρίψει τις προτάσεις της».

«Θα πρέπει να βρούμε δημοκρατικούς θεσμούς για να ελέγχουμε την Τρόικα που είναι ένα είδος εκτελεστικής εξουσίας, και να υπάρχει το κοινοβουλευτικό αντίβαρο» υπογράμμισε. «Αυτό είναι απόλυτα σωστό, όμως από την άλλη πλευρά, για να είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν περιφερειακά ταμεία και κονδύλια που θα είναι στον προϋπολογισμό και χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιταλία και η Ισπανία, ποντάρουν σε αυτόν τον προϋπολογισμό για την ανάπτυξη, γιατί είναι η μόνη τους δυνατότητα. Γι αυτό στο Συμβούλιο υποστήριξαν αυτόν τον προϋπολογισμό, ακόμη κι αν είναι ανεπαρκής. Πάντα τέτοιοι εκβιασμοί γίνονται εκεί».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ