Η ψυχολογία του εκτελεστή: Το ανατριχιαστικό ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει σοκάρει το παγκόσμιο φεστιβαλικό κοινό [τρέιλερ] - iefimerida.gr

Η ψυχολογία του εκτελεστή: Το ανατριχιαστικό ιστορικό ντοκιμαντέρ που έχει σοκάρει το παγκόσμιο φεστιβαλικό κοινό [τρέιλερ]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο μεγάλος σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ το χαρακτήρισε ως μία από τις πιο τρομακτικές ταινίες που έχει ποτέ παρακολουθήσει. Δημιουργοί του είναι οι Joshua Oppenheimer και Christine Cynn, θέμα του οι μαζικές δολοφονίες ενός εκατομμυρίου κομμουνιστών μέσα σε ένα χρόνο από τα τάγματα θανάτου της κυβέρνησης της Ινδονησίας και ο πρωτότυπος αγγλικός τίτλος του είναι: The Act of Killing.

Συγκεκριμένα, το 1965, όταν η κυβέρνηση της Ινδονησίας ανατράπηκε με πραξικόπημα, περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι δολοφονήθηκαν σε λιγότερο από ένα χρόνο. Οι εκτελεστές αυτών των ομαδικών δολοφονιών ήταν κυρίως "γκάνγκστερ" και μαυραγορίτες, πιόνια του πολιτικού συστήματος, που, ακόμα και σήμερα, με την ανοχή και την υποστήριξη του τύπου, κυβερνά την χώρα. Ο Ανουάρ, μαυραγορίτης εισιτηρίων έξω από ένα τοπικό κινηματογράφο, πραγματοποίησε περισσότερες από 1000 δολοφονίες την επίμαχη περίοδο.

Ο γεννημένος στο Τέξας αλλά μεγαλωμένος στην Δανία σκηνοθέτης Joshua Oppenheimer, λοιπόν, επιχειρεί το μοναδικό πιο τρομακτικό πράγμα από τα ίδια τα εγκλήματα: την βουτιά στην ψυχολογία και τον τρόπο σκέψης του εκτελεστή με μία, όμως, πολύ ενδιαφέρουσα ανατροπή.

Το ενδιαφέρον είναι ότι για την αναπαράσταση των σκηνών των μαζικών δολοφονιών, οι σκηνοθέτες έψαξαν και βρήκαν τους πραγματικούς εκτελεστές, οι οποίοι εξακολουθούσαν να δηλώνουν ενώπιον της κάμερας αμετανόητοι για τις πράξεις τους.

To συγκλονιστικό της υπόθεσης είναι ότι οι σκηνές γυρίστηκαν στο ύφος του αγαπημένου είδους ταινιών των εκτελεστών: γουέστερν, μιούζικαλ, ταινία δράσης κ.ο.κ.

Παρακολουθήστε το τρέιλερ:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ