Στελέχη της κυβέρνησης βρίζουν την Τρόικα στον... Guardian: «Μας ζητούν να πάρουμε τρελά μέτρα» - iefimerida.gr

Στελέχη της κυβέρνησης βρίζουν την Τρόικα στον... Guardian: «Μας ζητούν να πάρουμε τρελά μέτρα»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αγανάκτηση τους όσον αφορά τις απαιτήσεις της Τρόικα αποφάσισαν να εκφράσουν στελέχη της κυβέρνησης, επιλέγοντας ωστόσο την «εύκολη» οδό καθώς έκαναν ανώνυμα σχόλια στην αγγλική εφημερίδα Guardian αναφέροντας πως η Τρόικα απαιτεί «τρελά» πράγματα και πως οι εκπρόσωποι των δανειστών είναι «τυφλοί».

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, επέλεξαν την ανωνυμία και το βρετανικό έντυπο για να εκφράσουν τα παράπονα τους, γεγονός που είναι απαράδεκτο καθώς θα ήταν προτιμότερο να κάνουν σχόλια στο εσωτερικό της χώρας προκειμένου να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους στις απαιτήσεις των δανειστών.

Οπως αναφέρει πάντως ο Guardian, «στην Ελλάδα υπάρχει μια αίσθηση deja vu», καθώς η χώρα ξεκίνησε εκ νέου τις διαπραγματεύσεις με την Τροίκα, με την αγγλική εφημερίδα να σχολιάζει την πορεία της κρίσης στη χώρα: «Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την έκρηξη χρέους της Αθήνας η οποία ανάγκασε τους μανδαρίνους της ΕΕ να ξαναγράψουν το βιβλίο των οικονομικών κανόνων, δυσπιστία, θυμός και πανικός έχουν επιστρέψει για να στραβώσουν τις σχέσεις της Ελλάδας με την Τρόικα».

Στη συνέχεια, ο Guardian παραθέτει τα σχόλια κυβερνητικού αξιωματούχου σχετικά με τις διαπραγματεύσεις, ο οποίος μιλά με επικριτικά λόγια για την Τρόικα: «''Μας πιέζουν πολύ σκληρά να υιοθετήσουμε πολιτικές που είναι τρελές'', είπε ένας ανώτατος κυβερνητικός αξιωματούχος, την ίδια ώρα που Γιάννης Στουρνάρας ξεκίνησε εκ νέου τις ''εντατικές διαπραγματεύσεις'' με τους δανειστές για το χρηματοδοτικό κενό. ''Εάν αναγκαστούμε να πάρουμε έστω και μισό μέτρο ακόμη, θα έχουμε επανάσταση σε αυτή την χώρα. Είναι τυφλοί;''», διερωτάται το κυβερνητικό στέλεχος που επέλεξε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Παράλληλα, το βρετανικό μέσο τονίζει πως πηγές από το Μαξίμου αποκαλούν τον μήνα αυτό ως «τον πιο δύσκολο για την εύθραυστη κυβέρνηση του Σαμαρά από τότε που ανέλαβε την εξουσία τον Ιούνιο του 2012. Μια μία πολύ ισχνή πλειοψηφία και με μια όλο και πιο επιθετική προς την λιτότητα αντιπολίτευση, η κυβέρνηση πρέπει να περάσει μια σειρά αμφισβητούμενων λογαριασμό, με πρώτο τον προϋπολογισμό του νέου έτους ο οποίος θα παρουσιασθεί στην κυβέρνηση την Τρίτη».

φωτογραφία: fosphotos.com

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Guardian τρόικα στελέχη κυβέρνηση Σαμαρά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ