88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες] - iefimerida.gr

88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έπειτα από τα σκληρά πολιτικά μέτρα που επιτρέπουν μόνο ένα παιδί σε κάθε οικογένεια στην Κίνα, το φαινόμενο της βρεφοκτονίας και της βρεφικής εγκατάλειψης γνωρίζει τρομακτική έξαρση. Νεογέννητα μωρά βρίσκονται καθημερινά πεταμένα σε κάδους.

Ωστόσο μια πάμφτωχη οικογένεια ρακοσυλλεκτών έσωσε και ανέθρεψε 30 μωρά προσφέροντας τους ότι καλύτερο, φροντίζοντας για την τροφή, το ρουχισμό,την ανατροφή αλλά και το πνεύμα τους μεγαλώνοντας οι ίδιοι 4 από αυτά και δίνοντας τα υπόλοιπα σε άκληρους φίλους και συγγενείς ώστε να πάνε σχολείο και να ζήσουν όσο γίνεται καλύτερα.

88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες]  | iefimerida.gr 0



Πρόκειται για την 88χρονη πια, ρακοσυλλέκτρια Lou Xiaoying και τον σύζυγο της και η ιστορία ξεκινά από το 1972, όταν η Λου έψαχνε στους δρόμους της πόλης Jinhua για χρήσιμα αντικείμενα από τα σκουπίδια από τους κάδους. Εκεί μέσα, βρήκε πεταμένο ένα μικρό κοριτσάκι. Ο κίνδυνος αν την ανακάλυπταν θα ήταν μεγάλος, λέει η ίδια σε συνέντευξή της, στην κινέζικη εφημερίδα Yanzhao Metro Daily:

«Δεν το σκέφθηκα ούτε στιγμή. Θα είχε πεθάνει αν δεν την είχαμε πάρει να τη φροντίσουμε. Τότε ακριβώς κατάλαβα ότι αγαπάω τα παιδιά και θα ήθελα να τους προσφέρω ό,τι καλύτερο μπορούσα! Το να τη βλέπουμε να μεγαλώνει ήταν για μας μοναδικό! Όλα αυτά τα παιδιά χρειάζονται αγάπη και φροντίδα.

88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες]  | iefimerida.gr 1



Είναι μοναδικά κι αξιαγάπητα ανθρώπινα όντα. Δεν το χωράει ο νους μου πως είναι δυνατόν κάποιοι να τα παρατάνε στα σκουπίδια. Η κόρη μου αυτή, είναι σήμερα 40 χρόνων κι έχει δικό της παιδί πια!»
Η Lou, που είναι τώρα στο νοσοκομείο, έχει γίνει σύμβολο στο χωριό της και οι άνθρωποι εκεί λένε ότι ντρόπιασε την κυβέρνηση και τους αξιωματούχους της. Εκτός των υπολοίπων 30 παιδιών της έχει και μία βιολογική κόρη, η οποία έχει εμπνευστεί από τη μητέρα της και έχει αφιερώσει τη ζωή της στην αναζήτηση και την υποστήριξη εγκαταλελειμμένων παιδιών. Η ιστορία τους έχει ευαισθητοποιήσει ολόκληρη την Κίνα των χιλιάδων εγκαταλελειμμένων παιδιών, και το έργο της έχει βρει παντού επώνυμους και ανώνυμους μιμητές.

88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες]  | iefimerida.gr 2
88χρονη ρακοσυλλέκτρια από την Κίνα έσωσε και ανέθρεψε 30 εγκαταλελειμμένα μωρά [εικόνες]  | iefimerida.gr 3
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ