Το MAVEN ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Αρη: Εκτοξεύθηκε από τη βάση της Φλόριντα [βίντεο] - iefimerida.gr

Το MAVEN ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Αρη: Εκτοξεύθηκε από τη βάση της Φλόριντα [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τελικά, μετά από αρκετές εβδομάδες αγωνίας, το MAVEN της NASA, εκτοξεύθηκε επιτυχώς το βράδυ της Δευτέρας, με προορισμό την ατμόσφαιρα του Αρη και αναμένεται να φτάσει τον Σεπτέμβρη του 2014, προκειμένου να προστεθεί στη λίστα των διαστημικών σκαφών που μελετούν τον κόκκινο πλανήτη.

Η εκτόξευσή του, από τη βάση Κανάβεραλ στη Φλόριντα , ήταν ένα σημαντικό βήμα προς την επίτευξη αυτού του στόχου. Καθώς το Curiosity μελετά τις βραχώδεις πλαγιές του όρους Σαρπ και το χείλος του κρατήρα Εντεαβορ, το MAVEN θα τεθεί σε τροχιά αναλύοντας γενικά τα απομεινάρια μιας ατμόσφαιρας, που κάποτε έμοιαζε με αυτή της Γης.

Η εκτόξευση του πυραύλου Atlas 5, που μεταφέρει το MAVEN, έγινε στις 20:28 ώρα Ελλάδος. Η 18η Νοεμβρίου ίσως να ήταν η μοναδική ευκαιρία στα επόμενα χρόνια, για την επίτευξη αυτού του στόχου, αφού αυτές τις ημέρες, οι πλανήτες θα ήταν ευθυγραμμισμένοι με τέτοιο τρόπο, ώστε να επιτρεπόταν η άμεση αποστολή του MAVEN στον κόκκινο πλανήτη και καθότι ο καιρός επιδεινώνεται από αύριο και στις ΗΠΑ, αν η εκτόξευση δεν πραγματοποιούνταν χθες, η επόμενη ευκαιρία θα ήταν τουλάχιστον το 2015.

Το MAVEN ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Αρη: Εκτοξεύθηκε από τη βάση της Φλόριντα [βίντεο] | iefimerida.gr 0
Το MAVEN ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Αρη: Εκτοξεύθηκε από τη βάση της Φλόριντα [βίντεο] | iefimerida.gr 1
Το MAVEN ξεκίνησε το ταξίδι του για τον Αρη: Εκτοξεύθηκε από τη βάση της Φλόριντα [βίντεο] | iefimerida.gr 2
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ατμόσφαιρα Αρης εκτόξευση MAVEN
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ