Μικροένταση στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Εμπόδισαν καθηγητή που ήθελε να σπάσει το μπλόκο - iefimerida.gr

Μικροένταση στην πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου – Εμπόδισαν καθηγητή που ήθελε να σπάσει το μπλόκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στιγμιαία ένταση προκλήθηκε έξω από τον πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου, όταν καθηγητής προσπάθησε να «σπάσει» το μπλόκο διοικητικών υπαλλήλων και φοιτητών για να περάσει με το αυτοκίνητό του στο χώρο του πανεπιστημίου.

«Να σεβαστείς τον εαυτό σου» τον κάλεσε ο Ζαχαρίας Τριγάζης, μέλος της Ομοσπονδίας των διοικητικών υπαλλήλων, που αποφάσισε να κλιμακώσει τις κινητοποιήσεις της κατά της διαθεσιμότητας με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και αύριο, που κρατά τα πανεπιστήμια κλειστά για 11η εβδομάδα.Διοικητικοί υπάλληλοι και φοιτητές, που από τις 07:00 το πρωί περιφρουρούν τις πύλες της πανεπιστημιούπολης, τον σταμάτησαν και δεν τον άφησαν να περάσει.

Εκτός από τον καθηγητή που θέλησε να περάσει με το αυτοκίνητό του στην πανεπιστημιούπολη, οι συγκεντρωμένοι δεν άφησαν και μια φοιτήτρια (στο τρίτο έτος της Φιλοσοφικής) να μπει στο χώρο του Πανεπιστημίου.

«Μια εβδομάδα τώρα μας έχουν δώσει το πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε σήμερα μαθήματα και μας κοροϊδεύουν. Μερικά παιδιά έχουν έρθει από επαρχία για να κάνουν σήμερα μάθημα. Το εξάμηνο έχει χαθεί», είπε.

Από το πρωί στην κινητοποίηση

Οι απεργοί κρατούν πανό στο οποίο γράφουν «Απεργούμε ενάντια στις απολύσεις και τη διάλυση των ΑΕΙ- ΤΕΙ» και σύμφωνα με τους ίδιους στα ιδρύματα όπου δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή περιφρούρηση, όπως το ΕΜΠ, υπάρχει κατάληψη από φοιτητές.Οι διοικητικοί υπάλληλοι διαμαρτύρονται για τις απολύσεις και την διαθεσιμότητα. Υπενθυμίζεται ότι την παραίτησή τους έθεσαν, από χθες, στη διάθεση του πρύτανη του πανεπιστημίου Αθηνών, Θεοδόση Πελεγρίνη τα μέλη της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αθηνών σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους. Αιτία ήταν οι πρώτες πρόχειρες λίστες από το ΑΣΕΠ με τη μοριοδότηση των διοικητικών υπαλλήλων των οκτώ ΑΕΙ που μπαίνουν στο πρόγραμμα της διαθεσιμότητας, αλλά και η άρνησή τους να επιτελέσουν το εκπαιδευτικό τους έργο παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, όπως απειλεί ο υπουργός Παιδείας.Πάντως το υπουργείο Παιδείας αναμένεται να προσφύγει ξανά στα δικαστήρια με αίτημα να κριθεί παράνομη και καταχρηστική η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αθηνών και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.«Με την απαράδεκτη απόφασή τους να συνεχίσουν με νέα 48ωρη απεργία οι διοικητικοί υπάλληλοι του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, παραβιάζουν το Νόμο, γιατί δεν συμμορφώνονται με δικαστικές αποφάσεις, που έχουν ήδη κρίνει την απεργία τους παράνομη» δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου.«Επίσης, η άρνηση της Συγκλήτου και του Πρύτανη να εφαρμόσουν το Νόμο και να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο, τους καθιστά αποκλειστικά υπεύθυνους για την απώλεια του εξαμήνου. Η ευθύνη που αναλαμβάνουν είναι τεράστια» ανέφερε ο υπουργός Παιδείας.«Το Υπουργείο Παιδείας προσφεύγει, εκ νέου στη Δικαιοσύνη, για να εφαρμοστεί ο Νόμος και καλεί τους Καθηγητές και τους Φοιτητές να προσέλθουν στα μαθήματά τους.Αυτοί που θέλουν, εντός και εκτός Πανεπιστημίου, να μετατρέψουν τα δυο Ιδρύματα που παραμένουν κλειστά σε πεδίο μάχης, θα μας βρουν μαζί με την κοινωνία απέναντι. Το Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο ανήκει στον Ελληνικό Λαό και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να παίζει με το μέλλον των παιδιών του και τις θυσίες των οικογενειών τους» κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ