Μπουτάρης για τα εμπόδια στην αποτέφρωση νεκρών: Ούτε εγώ ήθελα να «φύγει» η γυναίκα μου χωρίς εξόδιο ακολουθία - iefimerida.gr

Μπουτάρης για τα εμπόδια στην αποτέφρωση νεκρών: Ούτε εγώ ήθελα να «φύγει» η γυναίκα μου χωρίς εξόδιο ακολουθία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στα γραφειοκρατικά εμπόδια που καθυστερούν την κατασκευή αποτεφρωτηρίου νεκρών στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε ο Γιάννης Μπουτάρης σε ομιλία του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης. Οι αρχικά έντονες αντιδράσεις εκ μέρους της Εκκλησίας έχουν ατονήσει κα πλέον «ο καβγάς γίνεται για την εξόδιο ακολουθία», σημείωσε χαρακτηριστικά και περιέγραψε το πρόβλημα μέσα από την προσωπική του εμπειρία, όταν θέλησε να προχωρήσει στην αποτέφρωση της σορού της γυναίκας του.

Πολλοί, επεσήμανε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, θέλουν να προχωρήσουν σε αποτέφρωση αλλά να διαβαστεί ο νεκρός, γι' αυτό και η οικογένεια που δεν επιθυμεί να θάψει τον νεκρό της, πρέπει να έχει την επιλογή της καύσης χωρίς να υπάρχουν αντιδράσεις ή προβλήματα.

«Εγώ ήθελα να ψαλλεί εξόδιος ακολουθία για τη γυναίκα μου, όταν πέθανε. Δεν είναι ωραίο εάν θέλεις να πας σε αποτέφρωση, να λες ψέματα στον παπά για να διαβάσει τον δικό σου άνθρωπο. Πήρα, λοιπόν, τότε και τον Μητροπολίτη Καστοριάς και του λέω "δέσποτα θέλω την άδεια" και ήρθε ο παπάς. Δεν τη διάβασε βέβαια στην εκκλησία, αλλά στο σπίτι», ανέφερε και κατέληξε στην τοποθέτησή του για το θέμα:

«Οσοι πιστεύουν, ξέρουν ότι είναι βλασφημία να πηγαίνει ο νεκρός αδιάβαστος. Δεν μπορεί να μου απαγορεύσουν αυτό το δικαίωμα. Είναι πολύ εύκολο για κάποιον να πει ότι θα θάψει τον δικό του άνθρωπο στο χωριό, να διαβαστεί σε μια εκκλησία στην πόλη και μετά να φύγει για το εξωτερικό να προχωρήσει σε αποτέφρωση».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ