Εμπλοκή με το φόρο ακινήτων -Η Τρόικα υπολογίζει την «τρύπα» από το νέο σχέδιο στα 350 εκατ. ευρώ - iefimerida.gr

Εμπλοκή με το φόρο ακινήτων -Η Τρόικα υπολογίζει την «τρύπα» από το νέο σχέδιο στα 350 εκατ. ευρώ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε αδιέξοδο οδηγήθηκε η σημερινή σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών με τους εκπροσώπους των δανειστών όσον αφορά το φόρο ακινήτων, αφού η Τρόικα θεωρεί ότι το κενό που προκύπτει από το νέο σχέδιο θα είναι μεγαλύτερο των 250 εκατ. ευρώ το οποίο υπολογίζει η ελληνική πλευρά.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που έγινε σε τεταμένο κλίμα στο ΥΠΟΙΚ οι δανειστές εξέφρασαν την εκτίμηση ότι η τρύπα από το νέο σχέδιο για το φόρο ακινήτων είναι τουλάχιστον 350 εκατ. ευρώ, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες δεν δέχονται σε καμία περίπτωση το κενό αυτό να καλυφθεί με περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Πάντως, η ελληνική πλευρά τονίζει ότι θα έχουν καταλήξει σε συμφωνία για όλα τα θέματα μέχρι το Eurogroup, δηλαδή μέχρι τις 9 Δεκεμβρίου. «Είναι δύσκολο, αλλά θα το παλέψουμε» έλεγε χαρακτηριστικά αξιωματούχος του ΥΠΟΙΚ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ