Σκύλος ειδοποιεί για ύπαρξη ναρκωτικών -Ακολουθούν αποκρουστικές πρωκτικές εξετάσεις - iefimerida.gr

Σκύλος ειδοποιεί για ύπαρξη ναρκωτικών -Ακολουθούν αποκρουστικές πρωκτικές εξετάσεις

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, πολίτης του Νέου Μεξικού στις Ηνωμένες Πολιτίες λέει ότι μία λανθάνουσα ειδοποίηση από σκύλο όσφρησης ναρκωτικών οδήγησε σε ώρες επεμβατικής και ταπεινωτικής πρωκτικής εξέτασης. Μπορεί η αστυνομία να κατηγορήσει πραγματικά τον σκύλο;

Πέρυσι, μία 50 χρονη γυναίκα διασχίζοντας τα σύνορα που χωρίζουν το Μεξικό απο την Αμερική ακινητοποιήθηκε επειδή σκύλος ειδοποίησε ότι υπήρχαν ναρκωτικά πάνω της. Η γυναίκα διεξήχθη σε σχολαστικές έρευνες. Την έγδυσαν, της ζήτησαν να δείξει τα γενετικά της όργανα και να βήξει. Ομοσπονδιακοί πράκτορες πίεσαν τα δάχτυλά τους στον κόλπο της και τον πρωκτό της. Παρόλο που δεν βρέθηκε απολύτως τίποτα, οι υπάλληλοί συνέχισαν τις εξετάσεις. Η γυναίκα μεταφέρθηκε στο Ιατρικό Κέντρο του Ελ-Πάσο, όπου οι αρχές την υπέβαλλαν σε βιο-χειροκίνητη εξέταση της πρωκτικής κοιλότητας και του κόλπου της, και στην συνέχεια εκτεταμένη έρευνα της κίνησης του εντέρου της και, τελικά, σε αξονική τομογραφία.

Ένα χρόνο αργότερα, η Laura Schauer Ives που ανέλαβε την υπόθεση αυτή, λέει ότι η πελάτισσα της, που επέλεξε να μην δημοσιευτεί το όνομά της επειδή θεωρεί τον εαυτό της θύμα σεξουαλικής κακοποίησης, σπάνια βγαίνει από το σπίτι της γιατί αισθάνεται ψυχολογικά τραυματισμένη. "Δεν της έκανε καμία διαφορά ότι ήταν γιατροί. Δεν ήταν σαν μια γυναικολογική εξέταση. Αυτό έγινε παρά τη θέλησή της. Είχε τρομοκρατηθεί."

Η δικηγόρος είπε ότι η γυναίκα σκοπεύει να μηνύσει το Τμήμα Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων, καθώς και των ιατρών που συμμετείχαν. Το Ιατρικό Κέντρο του Πανεπιστημίου του Ελ-Πάσο αρνήθηκε να σχολιάσει για αυτό το άρθρο.

Όσο φρικιαστική και να ακούγεται η ιστορία αυτή, δεν είναι η μοναδική. Στην πραγματικότητα, είναι μόνο μια από τις τρεις περιπτώσεις που έγιναν πρωτοσέλιδο αυτή την εβδομάδα. Κάθε περίπτωση έχει τα ίδια στοιχεία: μια ειδοποίηση από έναν εκπαιδευμένο σκύλο (σε δύο από τις περιπτώσεις, ο ίδιος σκύλος), που ακολουθείται από μια επεμβατική αναζήτηση κοιλότητας και, τελικά, την πλήρη έλλειψη οποιωνδήποτε ναρκωτικών.

"Σε αυτό το σημείο, φαίνεται ότι οι αρχές χρησιμοποιούν αυτό το σκυλί ως δικαιολογία για να κάνουν αυτές τις ιδιαίτερα επεμβατικές και ηθικώς αποκρουστικές εξετάσεις», λέει ο Shannon Kennedy, ένας πολιτικός δικηγόρος ο οποίος εκπροσωπεί τα άλλα δύο θύματα πρωκτικής εξέτασης. "Αυτό ήταν ιατρικός πρωκτικός βιασμός.”

Μέρος αυτής της αναξιοπιστίας μπορεί να ήταν ότι η πιστοποίηση του συγκεκριμένου σκύλου, η οποία πρέπει να ανανεώνεται κάθε χρόνο, είχε λήξει το 2011. Ενώ έχει γίνει κάτι σαν αποδιοπομπαίος τράγος - μία είδηση ​​χαρακτήρισε τον σκύλο ως τον χειρότερο ανιχνευτή ναρκωτικών στον κόσμο - το να κατηγορούμε τον σκύλο ίσως να μην έχει νόημα. Τα σκυλιά ανίχνευσης ναρκωτικών δεν γεννιούνται, γίνονται. "Τα σκυλιά δεν εκπαιδεύουν τον εαυτό τους, απλά μαθαίνουν αυτό που τους ζητείται από τους ανθρώπους.” λέει η Mary Cablk, καθηγήτρια στο Desert Research Institute που εστιάζει στην ανίχνευση των σκύλων λέει στην Daily Beast. "Για μένα είναι αυτό το άλμα μεταξύ της συμπεριφοράς του σκύλου και του πού θα ψάξετε. Δεν έχω δει ποτέ μια μελέτη που δείχνει ότι τα σκυλιά είναι σε θέση να ανιχνεύουν τις οσμές μέσα στο ανθρώπινο σώμα. Δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να αποδεικνύει ότι αυτό είναι δυνατόν."

Είναι το θράσος των αξιωματικών που ξεχωρίζει περισσότερο. Δεν έχει υπάρξει επαρκής εποπτεία των υπευθύνων αυτών. Τώρα θα πρέπει να δημοσιοποιούνται ταπεινωτικά πράγματα που έχουν συμβεί στα θύματά τους. Είναι συγκλονιστικό το επίπεδο της αλαζονείας που νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να ξεφύγουν από αυτό χωρίς συνέπειες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ