Ακόμα σπαταλούν λεφτά στο Δημόσιο σε δεξιώσεις, γεύματα και «χρυσές» κηδείες - iefimerida.gr

Ακόμα σπαταλούν λεφτά στο Δημόσιο σε δεξιώσεις, γεύματα και «χρυσές» κηδείες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Παρά την κρίση που έχει βιώσει όλη η Ελλάδα, στο Δημόσιο, εξακολουθούν να υπάρχουν κάποιοι που επιμένουν να σπαταλούν χρήματα και να συνεχίζουν κακοδιαχείριση της κρατικής μηχανής. Η ετήσια έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου έφερε στο φως τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και το πάρτι της διαφθοράς και της σπατάλης.Οπως αναφέρει το Εθνος, το ανώτατο δημοσιονομικό δικαστήριο κατάφερε να αποτρέψει το οικονομικό έτος 2011, παράνομες δαπάνες 134,6 εκατ. ευρώ, που στην πραγματικότητα είναι πολύ μεγαλύτερες, αφού πολλές από αυτές επαναλαμβάνονται περιοδικά (π.χ. παράνομη μισθοδοσία, επιδόματα, συντάξεις κλπ.) ενώ παράλληλα «μπλόκαρε» πολλές ασύμφορες για το κράτος έως «ύποπτες» συμβάσεις για προμήθειες, έργα, παροχή υπηρεσιών κλπ., παράνομες μισθοδοσίες, προσλήψεις, αμοιβές κ.ά.

Οι απίστευτες σπατάλες που κόπηκαν στο παρά πέντε

Το Ελεγκτικό Συνέδριο κατάφερε να προλάβει απίστευτες σπατάλες στο παρά πέντε και «έκοψε» έξοδα για γεύματα, φιλοξενίες, γιορτινές εκδηλώσεις, κινητά τηλέφωνα κλπ.

Ταυτόχρονα, απέκρουσε «φουσκωμένες» δαπάνες για κηδεία δημοτικού συμβούλου που ήταν ακριβότερη και από αυτή που αντιστοιχεί σε πρωθυπουργό, «μπλόκαρε» πρωτοφανείς πρακτικές ΟΤΑ και δημοτικών επιχειρήσεων που αγόραζαν εισιτήρια διαρκείας ποδοσφαιρικών αγώνων, φωτογραφίες θεατρικών παραστάσεων ή που ανέθεταν την ενημέρωση μαθητών για την παιδική παχυσαρκία, σε φοροτεχνική εταιρεία!

Οι εξωφρενικές δαπάνες -«Χρυσές» κηδείες

Οι δαπάνες που πρόλαβε και έκοψε το Ελεγκτικό Συνέδριο ήταν πέρα από κάθε λογική. Χαρακτηριστικά είναι τα παραδείγματα που ακολουθούν:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ