Νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια - iefimerida.gr

Νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Ξεπερνούν τα 1,2 εκατομμύρια

Νέο σαφάρι για τα ανασφάλιστα ΙΧ -Ξεπερνούν τα 1
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζουν να ματώνουν τα κρατικά έσοδα από τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει και νέο σαφάρι στους δρόμους για τον εντοπισμό τους.Οπως αναφέρει η Ημερησία κάθε ανασφάλιστο όχημα στερεί περίπου 300 ευρώ ετησίως από τις ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων τα 18 ευρώ χάνει το Επικουρικό Ταμείο, ενώ επιπλέον 30 ευρώ στερείται το ελληνικό δημόσιο εξαιτίας της μη απόδοσης των νόμιμων φόρων.

Συμπερασματικά από το κάθε ανασφάλιστο όχημα το κράτος χάνει 48 ευρώ. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΑΕΕ το 2012 ασφαλίστηκαν μόλις 4,2 εκατ. οχήματα σε σύνολο 7,9 εκατ. οχημάτων που δίνει η Στατιστική Υπηρεσία. Δηλαδή οι άμεσες απώλειες για το Επικουρικό Ταμείο και το Δημόσιο ξεπερνούν τα 177 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ