Tι έδειξε η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών: Ψυχροί εκτελεστές που δεν κάνουν λάθη - iefimerida.gr

Tι έδειξε η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών: Ψυχροί εκτελεστές που δεν κάνουν λάθη

Tι έδειξε η προκήρυξη ανάληψης ευθύνης για τη δολοφονία των 2 Χρυσαυγιτών: Ψυχρο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πυρετωδώς μελετούν έμπειρα στελέχη τη 18σέλιδη προκήρυξη με την οποία η πρωτοεμφανιζόμενη ομάδα «Μαχόμενες Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις» ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία από την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Οι αξιωματικοί που χειρίζονται την υπόθεση εκτιμούν ότι ο συντάκτης της προκήρυξης είναι από τους «παλιούς» στο αντάρτικο πόλεων, ενώ οι ομοιότητες που παρατηρούνται με παλαιότερες προκηρύξεις οδηγούν τις Αρχές στο συμπέρασμα πως υπάρχει διασύνδεση και με άλλες ένοπλες ομάδες, ενεργές και μη.

Τα τρία βασικά σημεία στα οποία εστιάζουν οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση, όπως αναφέρει το «Εθνος της Κυριακής», είναι τα εξής:

Δεν αναφέρουν τίποτα για το «επιχειρησιακό σκέλος» της δολοφονίας, με τις Αρχές να εκτιμούν ότι η επιλογή έγκειται στην προσπάθειά τους να δώσουν το προφίλ των «ψυχρών εκτελεστών» που δεν κάνουν λάθη και να φανούν απειλητική για το μελών.

Ο συντάκτης του κειμένου και οι δράστες είναι διαφορετικά πρόσωπα με την κυρίαρχη εκτίμηση να είναι πως αυτός που έγραψε το κείμενο ανήκει σε παλαιότερη γενιά του αντάρτικου πόλεως.

Οι ομοιότητες με παλαιότερα κείμενα οδηγούν στο συμπέρασμα τόσο της συνεργασίας μεταξύ ομάδων, αλλά και της πιθανής προσχώρησης στη νέα οργάνωση μελών παλαιότερων ένοπλων ομάδων.

Επιπλέον , η εκτίμηση της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως η συγγραφή της προκήρυξης ολοκληρώθηκε μετά την εκτέλεση του Γιώργου Φουντούλη και του Μανώλη Καπελώνη, καθώς στο κείμενο υπάρχει και απάντηση στον πατέρα ενός από τα θύματα.

Τα κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής χτενίζουν πλέον το στικάκι που ήταν αποθηκευμένη η προκήρυξη μήπως και μπορέσουν να βρουν κάποιο αποτύπωμα ή γενετικό υλικό ενώ το ίδιο έγινε και στο σημείο όπου βρέθηκε η προκήρυξη, στο Σκοπευτήριο Καισαριανής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ