Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τα 40 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου-6.000 αστυνομικοί στο κέντρο

Υπό ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό πραγματοποιείται η μεγάλη πορεία για τον εορτασμό της 40ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.Η πορεία στην οποία συμμετέχουν χιλιάδες πολίτες, φορείς, οργανώσεις και κόμματα ξεκίνησε, παραδοσιακά, στις 3 το μεσημέρι με προορισμό την αμερικανική πρεσβεία στην Βασιλίσσης Σοφίας.

Την ίδια στιγμή επί ποδός πολέμου θα βρίσκονται περίπου 6.000 αστυνομικοί, 40 διμοιρίες ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ. και ΔΕΛΤΑ οι οποίοι θα φρουρούν σε Βουλή, Αμερικανική Πρεσβεία, τα κτίρια Πανεπιστημίων, την ΕΡΤ, τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.

Ο σχεδιασμός προβλέπει «ενεργοποίηση» όλων των διμοιριών της ΥΑΤ (πρώην ΜΑΤ) καθώς επίσης και δικυκλιστών των ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙ.ΑΣ.

Στην ΕΛ.ΑΣ. έχει σημάνει συναγερμός, καθώς, οι πρόσφατες εξελίξεις από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα και τη διπλή εκτέλεση των Γιώργου Φουντούλη και Μανώλη Καπελώνη έχουν δημιουργήσει αναβρασμό, ενώ, παράλληλα, η χθεσινή ανάληψη ευθύνης για την επίθεση στα γραφεία της Χρυσής Αυγής προκαλεί ανησυχία.

Παράλληλα, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις έχουν εφαρμοστεί στο οδικό δίκτυο, γύρω από το Μετσόβιο Πολυτεχνείο έως την Πλατεία Κάνιγγος. Τα μέτρα θα επεκταθούν σταδιακά στην ευρύτερη περιοχή του Κέντρου της Αθήνας που περικλείεται από τις οδούς και λεωφόρους Αλεξάνδρας, Πατησίων, Σταδίου, Βασ. Σοφίας, όπως και στις παράλληλες και καθέτους αυτών.

Τροποποιήσεις αναμένονται και στα δρομολόγια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. «Συνδρομή» στις επίγειες δυνάμεις θα παράσχει το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ.

Φωτογραφία fosphotos - eurokinissi

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ