Αριστοτέλης Καλέντζης: Η ΧΑ είναι η πινακοθήκη των ηλιθίων -Ο «αντιδημοκράτης» φίλος του Μιχαλολιάκου - iefimerida.gr

Αριστοτέλης Καλέντζης: Η ΧΑ είναι η πινακοθήκη των ηλιθίων -Ο «αντιδημοκράτης» φίλος του Μιχαλολιάκου

Αριστοτέλης Καλέντζης: Η ΧΑ είναι η πινακοθήκη των ηλιθίων -Ο «αντιδημοκράτης» φ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Αριστοτέλης Καλέντζης, δηλωμένος εθνικοσοσιαλιστής και «αντιδημοκράτης» είχε εκτίσει πριν από δεκαετίες ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε ακροδεξιά τρομοκρατία. Σήμερα, εξαπολύει μύδρους εναντίον του «παλιόφιλου» Νίκου Μιχαλολιάκου και των χρυσαυγιτών, τους οποίους δεν διστάζει να αποκαλέσει «πανίβλακες»...

Πινακοθήκη ηλιθίων... Ως τέτοια περιγράφει τη Χρυσή Αυγή στο «Έθνος της Κυριακής ο εθνικοσοσιαλιστής, ακροδεξιός, «πρώην τρομοκράτης» και φανατικός θιασώτης της πλατωνικής φιλοσοφίας, Αριστοτέλης Καλέντζης, παλιός γνώρισμος του φυλακισμένου σήμερα Νίκου Μιχαλολιάκου.

«Γνώρισα ως παιδί τον Μιχαλολιάκο. Μου τον σύστησε ο αδερφός του, ο Τάκης όταν εκείνος ήταν 16 ετών κι εγώ πολύ μεγαλύτερος. Έκτοτε τον ξαναείδα στον Κορυδαλλό. Είμαστε συγκρατούμενοι για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Όμως δεν είχαμε καμία σχέση, γιατί ο Νίκος ο Μιχαλολιάκος ήταν ένα sui generis άτομο, που και λόγω ηλικίας αλλά και λόγω προσωπικής αισθητικής δεν μπορούσαμε να κάνουμε παρέα. Όταν εγώ ήμουν πολιτικός κρατούμενος, εκείνος μου έστειλε ένα σημείωμα και μου ανακοίνωνε την πρόθεσή του να ιδρύσει τη Χρυσή Αυγή. Ζητούσε τη γνώμη μου. Του απάντησα ότι για να ιδρύσεις μια οργάνωση εθνικοσοσιαλιστική χρειάζεται να έχεις και την ανάλογη αισθητική. Την οποία εσύ δεν έχεις. Οπότε του λέω: «θα καταλήξεις σε χράμια, τσόκαρα, ταγάρια και ντορβάδες εμπριμέ».

Συναντήθηκαν όμως όπως αποκαλύπτει ο Καλέντζης παραμονές εκλογών του 2012 όταν και πάλι ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής ζήτησε τη γνώμη του. «Στη συζήτησή μας προσπάθησα να του επιστήσω την προσοχή στους κινδύνους που διατρέχει εξαιτίας της ανικανότητάς του να προστατεύσει τη Χρυσή Αυγή και τον εαυτό του».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ