ΠΑΣΟΚ: Το Πολυτεχνείο παραμένει σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή - iefimerida.gr

ΠΑΣΟΚ: Το Πολυτεχνείο παραμένει σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή

ΠΑΣΟΚ: Το Πολυτεχνείο παραμένει σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τη διαχρονικότητα του μηνύματος του Πολυτεχνείου κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.

«Είναι ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για τη σημερινή γενιά που οφείλει να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις. Για παιδεία, εργασία και κοινωνική ασφάλιση. Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να είμαστε παρόντες» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Η 17η Νοέμβρη 1973 είναι η αρχή του τέλους της δικτατορίας, η οποία κατέρρευσε το '74 κάτω από το βάρος της Κυπριακής τραγωδίας. Η εξέγερση ήταν ένας αγώνας για τη δημοκρατία και την ελευθερία του ελληνικού λαού. Τα χρόνια που ακολούθησαν αποτελούν την πιο φωτεινή περίοδο της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας μας. Σε αυτή την περίοδο κατοχυρώθηκαν οι πολιτικές ελευθερίες και σταμάτησε ο διαχωρισμός των Ελλήνων σε εθνικόφρονες και προδότες. Η χώρα πέτυχε σημαντικούς στόχους σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Η δημοκρατία όμως χρειάζεται διαρκείς μάχες. Γιατί δεν ρυθμίζει απλώς τις σχέσεις πολιτείας και πολιτών, αλλά θεμελιώνει και προστατεύει τα ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα. Και όταν αυτά απειλούνται, η δημοκρατία είναι ασταθής.

Σαράντα χρόνια μετά, το Πολυτεχνείο είναι σύμβολο θυσίας και αγώνα για την αλλαγή. Είναι ένα μήνυμα ανιδιοτέλειας, συλλογικότητας και ελπίδας για τη σημερινή γενιά που οφείλει να παλέψει για τις δικές της διεκδικήσεις. Για παιδεία, εργασία και κοινωνική ασφάλιση. Σε αυτόν τον αγώνα οφείλουμε να είμαστε παρόντες».

Φωτογραφίες Eurokinissi

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ