Νέες διορθώσεις στο φόρο ακινήτων: Χαμηλώνει κι άλλο ο συντελεστής για ξενοίκιαστα ακίνητα χωρίς ηλεκτροδότηση - iefimerida.gr

Νέες διορθώσεις στο φόρο ακινήτων: Χαμηλώνει κι άλλο ο συντελεστής για ξενοίκιαστα ακίνητα χωρίς ηλεκτροδότηση

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διορθώσεις επί διορθώσεων στον ενιαίο φόρο ακινήτων μπροστά στις έντονες αντιδράσεις που προκαλεί ακόμα και τελευταίο βελτιωμένο προσχέδιο, λίγο πριν έρθει στη Βουλή. Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή Κώστα Μαρκόπουλο, μία από τις βασικότερες αλλαγές αφορά τα ξενοίκιαστα σπίτια που δεν ηλεκτροδοτούνται.

Σύμφωνα με όσα είπε ο βουλευτής Ευβοίας στο ΣΚΑΪ, ο συντελεστής για τα εν λόγω ακίνητα θα μειωθεί από 0,50 στο 0,40, ενώ ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να μειωθεί ακόμη περισσότερο.

μεσο αποτέλεσμα του νόμου για το νέο φόρο θα είναι ο εκπλειστηριασμός χιλιάδων ξενοίκιαστων ιδιοκτησιών και η παραπομπή χιλιάδων ιδιοκτητών αστικών ακινήτων, που θα οφείλουν φόρους άνω των 50.000 ευρώ, σε δίκες, με προβλεπόμενη ποινή τριετούς φυλάκισης.Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΜΙΔΑ κάνει λόγο για σκληρή φορολογία, δημευτικού τύπου, που είναι αδύνατο να πληρωθεί, ιδιαίτερα στα ξενοίκιαστα ακίνητα. Όπως αναφέρει, ά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ