To Ford Ka γίνεται πεντάθυρο και πιο πρακτικό - iefimerida.gr

To Ford Ka γίνεται πεντάθυρο και πιο πρακτικό

To Ford Ka γίνεται πεντάθυρο και πιο πρακτικό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρώτη γενιά του Ford Ka ήταν πραγματικά ριζοσπαστική για τα δεδομένα του τέλους της δεκαετίας του '90, ενώ η δεύτερη που μοιράζεται το πλαίσιο με το Fiat 500, δεν τα κατάφερε εξίσου καλά με το ιταλικό μίνι.

Τώρα η Ford επανέρχεται στο συγκεκριμένο θέμα παρουσιάζοντας τα αρχικά σχέδια ενός μικρού παγκόσμιου μοντέλου που έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί από τη Ford Βραζιλίας (το δεύτερο μετά το crossover EcoSport), θα ξεκινήσει από εκεί την εμπορική του πορεία για να είναι διαθέσιμο σταδιακά μέσα στο 2014 σε όλο το νότιο ημισφαίριο.

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει λόγος για το μέλλον του νέου Ka στην Ευρώπη είναι σίγουρο ότι θα δώσει το παρόν και στα μέρη μας, ειδικά από τη στιγμή που τα μίνι γίνονται όλο και πιο δημοφιλή στη Γηραιά Ήπειρο –οι πωλήσεις τους μέχρι το 2017 αναμένεται να φτάσουν τις 6,2 εκατομμύρια μονάδες ετησίως.

Και μπορεί το νέο, βραζιλιάνικο Ford Ka να μην έχει την αβανταδόρικη σχεδίαση των προκατόχων του, από την άλλη όμως θα είναι από τα πιο άνετα μοντέλα της κατηγορίας του και θα έχει και πρακτικό 5θυρο αμάξωμα –στοιχεία που δεν διάθετε κανένας από τους δύο προκατόχους του. Η εταιρεία διατείνεται πως θα είναι και ιδιαίτερα οικονομικό, ενώ αν χρησιμοποιεί και τον 1.000 EcoBoost στην turbo εκδοχή του –υπάρχει μεγάλη πιθανότητα γι' αυτό- θα είναι και δυνατό. Τεχνολογικά αναβαθμισμένο θα είναι έτσι κι αλλιώς, με το Ford SYNC και γενικά με συστήματα infotainment.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αυτοκίνητο πρακτικό Ford Ka πεντάθυρο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ