Η CIA παρακολουθεί τις μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως -Ουδέν σχόλιο από την Υπηρεσία των ΗΠΑ - iefimerida.gr

Η CIA παρακολουθεί τις μεταφορές χρημάτων παγκοσμίως -Ουδέν σχόλιο από την Υπηρεσία των ΗΠΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέες αποκαλύψεις για τις παρακολουθήσεις της CIA, έφεραν στη δημοσιότητα οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal.Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών των ΗΠΑ συγκεντρώνει τα δεδομένα των μεταφορών χρημάτων σε παγκόσμιο επίπεδο. Μάλιστα, αναφέρουν ότι η CIA «πατάει» στο νόμο βάσει του οποίου η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ (NSA) να συγκεντρώνει δεδομένα τηλεφωνικών και διαδικτυακών επικοινωνιών αμερικανών πολιτών.

Τα στοιχεία, που περιλαμβάνουν αρχεία από εταιρείες - όπως η Western Union, αποτελούν τμήμα της βάσης δεδομένων πληροφοριών οικονομικού και προσωπικού χαρακτήρα που συγκεντρώνονται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, σύμφωνα με τις εφημερίδες, οι οποίες επικαλούνται ανώνυμους, νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

Στα στοιχεία δεν περιλαμβάνονται οι μεταφορές χρημάτων εντός των αμερικανικών συνόρων ή οι διατραπεζικές συναλλαγές, όπως σημειώνουν οι ίδιες πηγές.

Από την πλευρά της η CIA αρνήθηκε να κάνει σχόλια επί συγκεκριμένων προγραμμάτων και στις δύο εφημερίδες, αλλά ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις της είναι νόμιμες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ