Ποια «ακριβά» ΙΧ δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας -Εκμεταλλεύονται νομικό κενό - iefimerida.gr

Ποια «ακριβά» ΙΧ δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας -Εκμεταλλεύονται νομικό κενό

Ποια «ακριβά» ΙΧ δεν θα πληρώσουν φόρο πολυτελείας -Εκμεταλλεύονται νομικό κενό
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος της εταιρείας LeasePlan, Φίλιππος Ζαγοριανάκος κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τα 10 χρόνια παρουσίας της στην Ελλάδα, μιλώντας για το Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης στα εταιρικά αυτοκίνητα, απάντησε πως επειδή υπάρχει ένα νομικό κενό δεν καταβάλλει ούτε η εταιρεία, αλλά ούτε ο χρήστης τον συγκεκριμένο φόρο.Οπως αναφέρει η «Ημερησία», υπάρχει νομικό κενό και σύμφωνα με το μέλος του Δ.Σ. του ΠΟΦΕΕ κ. Αντώνη Μουζάκη το νομικό κενό έγκειται στο γεγονός πως στις περιπτώσεις εταιρειών τα εταιρικά ΙΧ δηλώνονται από υψηλόβαθμα στελέχη μόνο μέλη των διοικήσεων, με τον περιορισμό πως όταν ο στόλος αφορά σε πολλά ΙΧ, η αντικειμενική δαπάνη δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερη από αυτή που προκύπτει από το αυτοκίνητο που προσδίδει τη μεγαλύτερη αντικειμενική δαπάνη.

Ετσι, το σύστημα αναγνωρίζει μόνο το συγκεκριμένο όχημα για την επιβολή του Φόρου Πολυτελούς Διαβίωσης και είναι πιθανό να αγνοεί τα υπόλοιπα. Σύμφωνα με τα παραπάνω, αν μια εταιρεία έχει στόλο εκατοντάδων αυτοκινήτων για τους πωλητές και δεκάδων δίλιτρων ή ακόμη και τρίλιτρων μοντέλων για τα υψηλόβαθμα στελέχη της, τότε είναι πολύ πιθανό να καταβάλει Φόρο Πολυτελούς Διαβίωσης σε ένα μόνο ΙΧ και για τα υπόλοιπα ούτε ένα ευρώ...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ