Το νέο αόρατο κράνος με αερόσακο για ποδηλάτες είναι εδώ και φοριέται σαν φουλάρι [βίντεο] - iefimerida.gr

Το νέο αόρατο κράνος με αερόσακο για ποδηλάτες είναι εδώ και φοριέται σαν φουλάρι [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μοιάζει με φουλάρι, αλλά πρόκειται για κράνος ποδηλάτη. Οι δημιουργοί του μάλιστα υποστηρίζουν ότι συνδυάζει διακριτικότητα και ασφάλεια.

Ο λόγος για το Hovding. Το νέο κράνος - φουλάρι, περιέχει αερόσακο προκειμένου να προστατεύει τους αναβάτες ποδηλάτων σε περίπτωση πτώσης.

Ο αερόσακος «ανοίγει» και «αγκαλιάζει» το κρανίο προστατεύοντας το κεφάλι από μια πιθανή πρόσκρουση στο έδαφος ή οπουδήποτε αλλού.

Το Hovding διαθέτει αισθητήρες που καταγράφουν την κίνηση του ποδηλάτου. Όταν οι αισθητήρες δώσουν «σήμα» για απότομη αλλαγή ταχύτητας ή απότομη κλίση του ποδηλάτου, ενεργοποιείται ο αερόσακος.

Ο χρόνος που απαιτείται προκειμένου να «ανοίξει» ο αερόσακος δεν ξεπερνά το ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται ότι το κεφάλι του αναβάτη δεν θα χτυπήσει σε περίπτωση ατυχήματος.

Παρακολουθήστε στα βίντεο πώς λειτουργεί:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ κράνος αερόσακος Ποδηλασία φουλάρι Hovding
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ