Μία πιτσαρία Margherita στη Νέα Ερυθραία αναδεικύει τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας [εικόνες] - iefimerida.gr

Μία πιτσαρία Margherita στη Νέα Ερυθραία αναδεικύει τα αρώματα και τις γεύσεις της Ελλάδας [εικόνες]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανεβαίνοντας την Λεωφόρο Κηφισίας στο ύψος της Ερυθραίας μια ναπολιτάνικη βιτρίνα μας ταξίδεψε και μας κέντρισε το ενδιαφέρον: Margherita Pizza Artigianale ή πώς μπορούμε και στην Ελλάδα να τρώμε ζεστή γρήγορη πίτσα όπως στα σοκάκια της Νάπολης.

Αυτή ηταν η πρώτη σκέψη που κάναμε μπαίνοντας στο μαγαζί του Χρήστου Σοκόλη (Fresh ,Food Concepts). Ο χώρος ζεστός, αυθεντικός, παραδοσιακός, με ξύλινους πάγκους, θυμίζει κάτι απο delicatessen, μικρή trattoria και Ναπολιτάνικο στέκι οπου μπορείτε να γευτείτε επι τόπου σχεδόν ό,τι βλέπετε, ακόμα και να το πάρετε μαζι σας φεύγοντας αφού λειτουργεί και ως take away και delivery .Ο ιδιοκτητης συνδύασε τα 2 αγαπημένα εδέσματα των Ιταλών την πίτσα και την φοκάτσια και μας απέδειξε οτι το street food μπορει να ειναι εξαιρετικά ποιοτικό και πολυ γευστικό. Στον παραδοσιακό Ναπολιτάνικο Ξυλόφουρνο με ξύλα οξιάς κάθε μερα ο Pizzaiolo (πιτσαδόρος) φουρνίζει πίτσες και φοκάτσιες ζυμωμένες με το περίφημο Ναπολιτάνικο αλεύρι του μύλου Caputo, σε συνδυασμό με φρέσκες πρώτες ύλες από μικρά Ιταλικά σπίτια ......Mozzarella Bufala, Gorgonzola, provolone dolce, εξαιρετικό prosciutto San Daniele και γνήσιο
Μιλανέζικο σαλαμι.

Σαν Έλληνες ομως δεν ξεχνάμε τα τοπικά προϊόντα, γι' αυτό στην Margeherita οι αξίες και οι γεύσεις της Ελληνικής γαστρονομίας παντρεύονται με την κουλτούρα της Ναπολιτανικης παράδοσης δημιουργώντας το πιο νόστιμο σκηνικό.

Μορταδέλα Αλεξάνδρειας, καλαθάκι Λήμνου Χρυσάφη, ντοματάκια Σαντορίνης, πρασάτο λουκάνικο Δράμας και σουτζούκι Αδάνων ειναι λίγα απο τα προϊόντα που συναντούν και σμιλεύονται με τα καλοφουρνισμένα ζυμαρικά της πίτσας, αναδεικνύοντας τις αρετές, τα αρώματα και τις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας.

Τελικα δεν ειναι απαραίτητο να μαγειρεύεις φανταχτερά η πολύπλοκα αριστουργήματα. Απλώς καλό φαγητο απο φρέσκα υλικά. Και επειδή όταν μιλάμε για φαγητό μόνο η δοκιμή μάς πείθει, εμείς απολαύσαμε και σας προτείνουμε φοκάτσια Afumicata με καπνιστή πάνσετα Δράμας, ντοματίνια και εξαιρετική μοτσαρέλα βουβαλίσια που έρχεται κάθε Πέμπτη στο πιάτο μας αεροπορικώς, Pizza Egeo με Μελίχλωρο Λήμνου, ντοματάκι Σαντορίνης και Απάκι Salcicia με λουκάνικο Δράμας και αγκινάρα.

Και επειδη το φαγητο και το κρασί ειναι έννοιες αλληλένδετες, στους πάγκους της Margherita μπορει κάποιος να απολαύσει ποτήρια κρασί, απο μια λίστα Ιταλικού και Ελληνικού αμπελώνα και ωραίες μπύρες απο μικρο-ζυθοποιείες της Ελλάδας και της Ιταλίας η να προμηθευτεί φιάλες για το σπιτι του .

Τελικά οταν η pizza στο δρόμο εχει ποιότητα, νοστιμιά και φαντασία αξίζει κανείς να σταματήσει.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΛΕΩΦ. ΚΗΦΙΣΙΑΣ 363 (ΕΝΑΝΤΙ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΑΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ)
ΤΗΛ Delivery: 21 14081 132
ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ: Τρίτη – Κυριακή 1 μ.μ. - 11 μ.μ.
Δευτέρα κλειστά

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ