Τελετές βουντού, ναρκωτικά και σεξ συνθέτουν την πολυτάραχη αυτοβιογραφία του Μαικ Τάισον - iefimerida.gr

Τελετές βουντού, ναρκωτικά και σεξ συνθέτουν την πολυτάραχη αυτοβιογραφία του Μαικ Τάισον

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ζωή με ναρκωτικά, αχαλίνωτο σεξ, πολύ δράμα, χρεωκοπία και φυλακή, ανακαλεί ο Mike Tyson στην εκρηκτική νέα αυτοβιογραφία του, Mike Tyson: Undisputed Truth. Ο Tyson περιγράφει μια άσχημη παιδική ηλικία – δεν γνώρισε τον πατέρα του και στην ηλικία των 7 η άνεργη μητέρα του κοιμόταν με διάφορους άντρες για να εξασφαλίσει στέγη για την οικογένειά της, καθώς και μία ταραχώδη εφηβεία γεμάτη παραβατικότητα με τον Tyson να μπαινοβγαίνει στα αναμορφωτήρια.

Η ταινία του Muhammad Ali, «The Greatest», ήταν αυτή που τον έκανε να αλλάξει και να στραφεί στο box. Σε ένα από τα αναμορφωτήρια που στάλθηκε, μία δασκάλα διέκρινε την κλίση του Tyson στο box κια τον γνώρισε στον άνθρωπο που θα του άλλαζε τη ζωή, στον θρυλικό προπονητή Cus D'Amato. Ωστόσο, αργότερα ο Tyson θα αποκαλύψει ότι τα έκανε όλα για τη δόξα και τα χρήματα, παρομοιάζοντας τον εαυτό του με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Ακόμη κι όταν ο Tyson ήταν δύο φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και είχε τα πάντα, ξαναγυρνούσε πάλι στο παρελθόν, μην μπορώντας να ξεφύγει από τη μοίρα του. Κλοπές, ναρκωτικά, όργια, αποτελούσαν την καθημερινότητά του και έτρεφαν συνεχώς τον εγωισμό του.

Ακόμη και την ημέρα της δίκης του το 1992, μετά από κατηγορίες για τον βιασμό της 18άχρονης Desiree Washington, ο 25άχρονος τότε Tyson παραδέχεται ότι δεν έδινε καμία σημασία στα λόγια που ακούστηκαν στο δικαστήριο. Ωστόσο, στην αυτοβιογραφία του εξομολογείται ότι η φυλακή των «έσωσε» από την αλαζονεία του.

Ο Tyson έκανε ότι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος – μέχρι και σήμερα υποστηρίζει ότι δεν βίασε την Desiree – και στράφηκε μέχρι σε ιερείς βουντού, κάτι που αποδείχτηκε απλά απάτη. Παραλίγο όμως να πιστέψει ότι θα μπορούσε να πιάσει. «Στο μυαλό μου», λέει, «Δεν είχα συμμαθητές. Ήμουν ο νεότερος πρωταθλητής βαρέων βαρών στην ιστορία της πυγμαχίας. Ήμουν ένας τιτάνας, η μετενσάρκωση του Μεγάλου Αλεξάνδρου». Τελικά καταδικάστηκε σε έξι χρόνια και εξέτισε τρία.

Όσο αυξανόταν η φήμη και τα χρήματα του Tyson, εκείνος παρέμενε έρμαιο του παρελθόντος. Το μόνο που άλλαζε ήταν ο αριθμός των γυναικών που έκανε σεξ. Έπεφταν όλες στα πόδια του κι ακόμη όταν ήταν στη φυλακή, ο Tyson δεν σταμάτησε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με τις γυναίκες που έκαναν ουρά για να τον επισκεφτούν.

Μία από τις κατακτήσεις του ήταν η Naomi Campbell, με την οποία έβγαινε το 1987. Ο Tyson βέβαια δεν ήταν πιστός. Παράλληλα με τη Naomi, έβγαινε με την πρώτη επιλαχούσα Miss America, Suzette Charles, ενώ έκανε σεξ με δεκάδες γυναίκες.

Στη συνέχεια γνώρισε την ηθοποιό Robin Givens για την οποία λέει με σαρκαστικό χιούμορ «Η Robin ήταν η πρώτη πραγματική σχέση μου, εκτός από τη Naomi βέβαια, η οποία, παρεμπιπτόντως, είχε νευριάσει όταν έμαθε για τη Robin». Ο γάμος τους όμως δεν άντεξε, αφού από τη μία ήταν η απιστίας του Tyson και από την άλλη οι κατηγορίες της Robin περί ψυχικής αστάθειας και βίας. Οι δυο τους έφτασαν αναπόφευκτα στο διαζύγιο κι ενώ η δίκη ήταν σε εξέλιξη, ο Tyson είδε την Robin να τον απατάει με τον νεαρό τότε Brad Pitt. Ο Tyson, ο οποίος από μακριά τον πέρασε για γυναίκα, αποκαλύπτει ότι όταν τον είδε ο Pitt νόμισε ότι ήρθε το τέλος του, αν και έδειχνε υπερβολικά μαστουρωμένος.

Ο Tyson ξαναπαντρεύτηκε για να χωρίσει αργότερα, αφού εξομολογήθηκε στην σύζυγό του ότι έχει AIDS, ενώ τελικά δεν είχε, και κατάφερε να χάσει το μεγαλύτερο μέρος της περιουσίας του. Ο Tyson ήταν ένας σεξομανής, ναρκομανής και αλκοολικός που πάλευε για την επιβίωσή του. Ό,τι μπορεί να έμοιαζε με comeback στο ring, η προσωπική του ζωή δεν είχε καμία σχέση με όλο αυτό.

Στο δράμα του ήρθε να προστεθεί ο θάνατος της τετράχρονης κόρης του από ένα τραγικό δυστύχημα, όταν μπλέχτηκε στο σκοινί της κουρτίνας και στραγγαλίστηκε. Αυτό το γεγονός στάθηκε ως αφορμή για να προσπαθήσει να αλλάξει.

Μετά από πολλές προσπάθειες αποτοξίνωσης, έναν τρίτο γάμο με ένα κορίτσι που γνώριζε από τα 13 του, την Kiki, η οποία είναι πλέον μητέρα δύο παιδιών του, ο Tyson μελετά το Ισλάμ και αναγνωρίζει την άσωτη ζωή που έκανε. Δεν υπάρχει ξεκάθαρο τέλος στο βιβλίο του Tyson γιατί η ιστορία του δεν έχει τελειώσει. Ο ίδιος προσπαθεί να είναι καλός πατέρας και σύζυγός, να παραμένει «καθαρός» και να προσπαθεί να θεραπευτεί.

Δείτε εικόνες από την ζωή του Μάικ Τάισον στο joytv.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ