Χανς Βέρνερ Ζιν: Η πραγματική οικονομία της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας πρέπει να υποτιμηθεί κατά 30% - iefimerida.gr

Χανς Βέρνερ Ζιν: Η πραγματική οικονομία της Ελλάδας, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας πρέπει να υποτιμηθεί κατά 30%

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Χτύπησε» και πάλι ο πρόεδρος του γερμανικού ινστιτούτου Ifo Χανς Βέρνερ Ζιν, ο οποίος ζητά να υποτιμηθεί κατά 30% η πραγματική οικονομία των χωρών του Νότου, ανάμεσα τους και η Ελλάδα.

Σε άρθρο του στους Financial Times, ο Ζιν αναφέρει πως «η Ελλάδα, η Ισπανία και η Πορτογαλία πρέπει να υποτιμηθούν σε πραγματικά μεγέθη κατά 30% συγκριτικά με τον μέσο όρο της ευρωζώνης, για να διορθώσουν τις παραμορφώσεις που προκλήθηκαν πριν την κρίση από την πληθωριστική πιστωτική φούσκα την οποία δημιούργησε το ενιαίο νόμισμα, κι έτσι να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους. Η ΕΚΤ δεν πρέπει να δράσει εναντίον του μέτριου αποπληθωρισμού σε αυτές τις χώρες, αλλά αντίθετα να βάλει στόχο να τον αντισταθμίσει με πληθωρισμό στην βόρεια ευρωζώνη και ειδικά την Γερμανία. Για να γίνει αυτό χρειάζεται συγκράτηση – όχι ακτιβισμός».

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ