Σάλος στη Γαλλία με τη ρατσιστική επίθεση κατά υπουργού - Περιοδικό την παρομοιάζει με πίθηκο - iefimerida.gr

Σάλος στη Γαλλία με τη ρατσιστική επίθεση κατά υπουργού - Περιοδικό την παρομοιάζει με πίθηκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Κύμα αντιδράσεων προκάλεσε η νέα ρατσιστική επίθεση κατά της Γαλλίδας υπουργού Δικαιοσύνης Κριστιάν Τομπιρά από το περιοδικό Minute το οποίο την χαρακτήριεσε εμμέσως πλην σαφώς πίθηκο.

Συγκεκριμένα το περιοδικό στον τίτλο του κάνει λογοπαίγνιο με δύο λαϊκές εκφράσεις αφού το "σκανδαλιάρης σαν πίθηκος" (être malin comme un singe) σημαίνει μεταφορικά «άταχτος» και το «έχω την μπανάνα. (avoir la banane), σημαίνει «είμαι χαρούμενος».

Το εξώφυλλο, το οποίο καταδικάζετια από το σύνολο του πολιτικού κόσμου έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων με τον Πρωθυπουργό Ζαν-Μαρκ Ερό να ανακοινώνει ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη εναντίον του περιοδικού. Παράλληλα εξετάζεται ο τρόπος για να γίνει επιτρεπτή η απόσυρση του τεύχους από την κυκλοφορία.

Σημειώνεται ότι η Κριστιάν Τομπιρά, την οποία στοχοθέτησε η συντηρητική δεξιά και η ακροδεξιά κυρίως επειδή εισήγαγε στο κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που επιτρέπει στους ομοφυλόφιλους να παντρεύονται, εδώ και μερικές εβδομάδες δέχεται πολλές επιθέσεις.

Πριν από μερικές εβδομάδες μια υποψήφια του Εθνικού Μετώπου για τις προσεχείς δημοτικές εκλογές, η Αν-Σοφί Λεκλέρ, τέθηκε εκτός κόμματος επειδή παραλλήλισε την Τομπιρά με πίθηκο ενώ παιδιά που συμμετείχαν μαζί με τους γονείς τους σε διαδηλώσεις εναντίον του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου ακούστηκαν να φωνάζουν "Μαϊμού, φάε την μπανάνα σου". Άλλοι διαδηλωτές κρατούσαν στα χέρια τους μπανανόφλουδες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ