«Γκάζια» Σαμαρά στους υπουργούς να κλείσουν τις εκκρεμότητες με Τρόικα - iefimerida.gr

«Γκάζια» Σαμαρά στους υπουργούς να κλείσουν τις εκκρεμότητες με Τρόικα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το κλείσιμο όλων των εκκρεμοτήτων με την Τρόικα ζήτησε σε επιτακτικό ύφος ο Πρωθυπουργός από τους εμπλεκόμενους στη διαπραγμάτευση υπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, ο κ. Σαμαράς είχε σειρά τηλεφωνικών επαφών με τους Γιάννη Στουρνάρα, Κωστή Χατζηδάκη, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αδωνι Γεωργιάδη και Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο. κατά τις οποίες τους ζήτησε να τον ενημερώσουν σε ποιο σημείο ακριβώς βρίσκονται οι συζητήσεις τους με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Όπως είπε ένας εκ των συνομιλητών του Πρωθυπουργού, σε κάποιες περιπτώσεις οι συστάσεις του κ. Σαμαρά ήταν σε ιδιαίτερα αυστηρό τόνο - «έπεσαν γκάζια», ανέφερε χαρακτηριστικά - ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί δικαιολογίες για περαιτέρω καθυστερήσεις, που με τη σειρά τους θα δώσουν επιχειρήματα στην πλευρά της Τρόικας ώστε να τρενάρει τη διαδιασία της διαπραγμάτευσης.

Τα «γκάζια» Σαμαρά έρχονται λίγο μετά τις διαρροές από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι υπάρχει χρόνος και το πολύ - πολύ η Αθήνα να προχωρήσει μόνη της για το φόρο ακινήτων και την κατάθεση του προϋπολογισμού, αλλά και στον απόηχο των δηλώσεων του επικεφαλής του Euroworking group Τόμας Βίζερ ότι «μας χωρίζουν μίλια και διαπραγματεύσεις» και πως η αξιολόγηση αναμένεται να τελειώσει «μετά τις διακοπές του σκι» (δηλαδή τον Φεβρουάριο).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ