To MAVEN της NASA τοποθετήθηκε στον πύραυλο και είναι έτοιμο για εκτόξευση [εικόνα] - iefimerida.gr

To MAVEN της NASA τοποθετήθηκε στον πύραυλο και είναι έτοιμο για εκτόξευση [εικόνα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά από πολύμηνη αγωνία, λόγω της οικονομικής κρίσης των ΗΠΑ, η NASA επιτέλους βάζει μπροστά το σχέδιο εκτόξευσης του διαστημικού σκάφους MAVEN (Mars Atmosphere and Volatile EvolutioN) το οποίο έχει ως αποστολή να μελετήσει την ατμόσφαιρα του Αρη.

Το MAVEN έχει ήδη τοποθετηθεί στην κορυφή του πυραύλου Alliance Atlas V Space, στην κάθετη πλατφόρμα του Συγκρότημα 41 του διαστημικού Σταθμού στο Cape Canaveral της Φλόριντα.

Η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου όταν ο Atlas V θα οδηγήσει MAVEN στο διάστημα και στον Αρη. Η δίωρη εκτόξευση υπολογίζεται μεταξύ 1:28πμ και 3:28πμ τοπική ώρα.

Το MAVEN είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που διατίθεται για την εξερεύνηση και την κατανόηση των ανώτερων στρωμάτων της ατμόσφαιρας του Αρη, καθώς και το πώς η απώλεια της ατμόσφαιρας του Αρη στο διάστημα, σχετίζεται με την ιστορία του νερού στην επιφάνεια του.

To MAVEN της NASA τοποθετήθηκε στον πύραυλο και είναι έτοιμο για εκτόξευση [εικόνα] | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ πλανήτης NASA Αρης εκτόξευση MAVEN
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ