Τι απαντάει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για την αφίσα με τον Παύλο Φύσσα: Τα σύμβολα ανήκουν στο λαό - iefimerida.gr

Τι απαντάει η Νεολαία ΠΑΣΟΚ για την αφίσα με τον Παύλο Φύσσα: Τα σύμβολα ανήκουν στο λαό

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Παύλος Φύσσας αποτελεί σύμβολο του αγώνα για τη Δημοκρατία, σύμφωνα με την Νεολαία ΠΑΣΟΚ. Σε ανακοίνωση-απάντηση σχετικά με τις συζητήσεις και τις έντονες αντιδράσεις της οικογένειας Παύλου Φύσσα που έχει προκαλέσει η αφίσα, η Νεολαία ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο για «σύμβολα που ανήκουν στον λαό».Παράλληλα, αναφέρει ότι με αυτό τον τρόpο θέλησαν να τιμήσουν τον Παύλο Φύσσα και να δείξουν στον κόσμο ότι έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.

Δείτε αναλυτικά την απάντηση

Στις 10 Γενάρη του 1991 (δυο μέρες μετά την δολοφονία Τεμπονέρα) σείονταν η Ελλάδα σε δρόμους και πλατείες με το σύνθημα "Ζει ,ζει ο Τεμπονέρας ζει με Πέτρουλα, Λαμπράκη μας οδηγεί".
Από τότε το σύνθημα αυτό ακολουθούσε κάθε πορεία της νεολαίας στις διεκδικήσεις της για ένα καλύτερο αύριο. Η Νέα Γενιά αυθόρμητα δημιουργεί σύμβολα, τα οποία την οδηγούν. Σύμβολα που οι αξίες, οι αρχές, ο τρόπος της ζωής τους και εν τέλει ο τρόπος που φεύγουν απ αυτήν εμπνέει και οδηγεί.
Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ φέτος προς τιμήν της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, την οποία οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της Χούντας κατέπνιξαν την 17η Νοέμβρη 1973, εξέδωσε μια ηλεκτρονική αφίσα με ανθρώπους-σύμβολα που συνέδεσαν τη ζωή τους με τη Δημοκρατία, την Ειρήνη, την Ελευθερία.

Για εμάς ο Παύλος Φύσσας έγινε σύμβολο με τη ζωή του, τα τραγούδια του, την υπερηφάνειά του. Μια μέρα μετά τη δολοφονία του, οι δρόμοι και οι πλατείες σείονταν ξανά: «Ο Παύλος ζει, κάτω οι ναζί».
Αυτός ο Παύλος, που με το αίμα του ένωσε ξανά όλους τους Έλληνες απέναντι στο νεοναζισμό είναι ο Πέτρουλας της δικής μας γενιάς. Γι' αυτό και η παρουσία του στην αφίσα μας, δίπλα στο Λαμπράκη, τον Πέτρουλα, τον Τεμπονέρα. Για να τιμήσουμε και όχι να οικειοποιηθούμε, για να θυμόμαστε και όχι να ξεχάσουμε, για να δείξουμε σε όλους ότι ο Φύσσας έφυγε από χέρι φασίστα, όπως ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας και ο Τεμπονέρας.

Σε όσους, κακόπιστα, προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα γύρω από την αφίσα, επισημαίνουμε ότι το μήνυμα είναι ισχυρό και σαφές: Ο Λαμπράκης, ο Πέτρουλας, ο Τεμπονέρας και ο Φύσσας είναι σύμβολα μόνιμου αγώνα για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, την Εθνική Υπερηφάνεια.
Και αυτά τα σύμβολα ανήκουν σε όλο το λαό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ αφίσα νεολαία ΠΑΣΟΚ Παύλος Φύσσας
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ