Ο κομήτης ISON στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος για πρώτη και ίσως τελευταία φορά - iefimerida.gr

Ο κομήτης ISON στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος για πρώτη και ίσως τελευταία φορά

Ο κομήτης ISON στο κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος για πρώτη και ίσως τελευταί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο ISON, ο επονομαζόμενος «κομήτης της χιλιετίας» μπήκε για πρώτη φορά στα όρια του Ηλιακού μας συστήματος και ήδη βρίσκεται στο κέντρο του και είναι ορατός με κυάλια. Ωστόσο καθώς κατευθύνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα προς τον Ηλιο, οι επιστήμονες αγωνιούν αν θα επιβιώσει από αυτή την πρωτοφανή βουτιά θανάτου.

Ο κομήτης που προέρχεται από το μακρινό Νέφος του Όορτ ανακαλύφθηκε πέρυσι το Σεπτέμβριο και αναμένεται να γίνει ο πιο λαμπερός κομήτης που θα δει ποτέ ανθρώπινο μάτι. Καθώς πλησιάζει στον πυρήνα του ηλιακού μας συστήματος με ταχύτητα 377 χιλιομέτρων το δευτερόλεπτο, είναι ήδη τόσο φωτεινός ώστε μέχρι τον Δεκέμβριο θα είναι ορατός ακόμα και με γυμνά μάτια.

Αυτή τη στιγμή, ο ΙSON διασχίζει τον αστερισμό της Παρθένου και αναμένεται να φτάσει στον Ηλιο στις 28 Νοεμβρίου, σε μία απόσταση περίπου 1,2 εκατομμυρίων χιλιομέτρων από αυτόν. Αυτό ίσως θα είναι και το τελευταίο αντίο στον κομήτη, αφού η θερμοκρασία του θα ανέβει στους 2.760 βαθμούς Κελσίου και είναι πιθανό να μην επιβιώσει από την συνάντηση με το μητρικό μας άστρο. Εάν ωστόσο καταφέρει και επιβιώσει, μπορεί να προσφέρει ένα εντυπωσιακό θέαμα στη Γη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ηλιακό σύστημα κέντρο κομήτης ISON
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ