Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες] - iefimerida.gr

Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες]

Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τι κάνει ένας αστροναύτης στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) όταν βρίσκει ελεύθερο χρόνο; Τουιτάρει. Οι απεσταλμένοι της NASA μοιράζονται μαγευτικές φωτογραφίες με τους διαδικτυακούς τους φίλους παρουσιάζοντας τους αστερισμούς από τη δική τους οπτική γωνία.

Οι αστερισμοί και τα νεφελώματα δίνουν μία εντυπωσιακή νότα στον νυχτερινό ουρανό ειδικά όταν δεν τον φωτίζουν τα φώτα της πόλης. Ωστόσο το θέαμα είναι ακόμα πιο μαγευτικό όταν το παρακολουθείς από το διάστημα. Οι Αστροναύτες του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, φωτογραφίζουν τους αστερισμούς από κοντά και τους μοιράζονται με τους ακόλουθους τους στο Twitter και το αποτέλεσμα είναι πραγματικά μοναδικό.

Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Ο αστροναύτης της ESA Αντρέ Κίπερς τράβηξε αυτή τη φωτογραφία από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό. Ο αστερισμός του Ωρίωνα, με τη ζώνη των τριών αστεριών φαίνεται στο κέντρο, ενώ ο σχήματος V αστερισμός του Ταύρου είναι ορατός στα δεξιά.

Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Τα τρία αστέρια της ζώνης του Ωρίωνα όπως τα φωτογράφισε η αστροναύτης Κάρεν Νίμπεργκ από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό φαίνονται πάνω δεξιά, ενώ αριστερά χαμηλά φωτίζει ο πορτοκαλί γίγαντας του Ωρίωνα Βετελγόζης ή Μπέτελγκεζ.

Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Oταν οι αστροναύτες τουιτάρουν: Πώς φαίνονται οι αστερισμοί από το διάστημα [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Οι 7 αδελφές, τα επτά άστρα των Πλειάδων βρίσκονται 400 έτη φωτός μακριά από τη Γη και φαίνονται μέσα στον αστερισμό του Ταύρου, καθώς το φως της Σελήνης φωτίζει τον Ατλαντικό Ωκεανό από κάτω τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ