Κλείδωσαν οι χώροι για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου - iefimerida.gr

Κλείδωσαν οι χώροι για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Κλείδωσαν οι χώροι για τις εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Πελοποννήσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο Βαλτέτσι Τριπόλεως, τον Μελιγαλά Οιχαλίας και τη Σκάλα Ευρώτα πρόκειται να χωροθετηθούν οι κύριες εγκαταστάσεις διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.Σύμφωνα με το νέο μοντέλο διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, οι πέντε νομοί της περιφέρειας (Κορινθίας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) θα καλυφθούν από τρεις εγκαταστάσεις επεξεργασίας και διάθεσης απορριμμάτων (εργοστάσιο διαλογής και ΧΥΤΥ) και δύο σταθμούς μεταφόρτωσης απορριμμάτων.

Βάσει της σύμβασης, ο ανάδοχος θα πρέπει εντός 10 μηνών να είναι σε θέση να διαχειριστεί το σύνολο των απορριμμάτων των 5 νομών με προσωρινές εγκαταστάσεις, και σε 24 μήνες με τις μόνιμες. Απόφαση της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ήταν οι προσωρινές εγκαταστάσεις να δημιουργηθούν στον ίδιο χώρο με τις μόνιμες (π.χ., να κατασκευαστεί κύτταρο ΧΥΤΥ εκεί όπου θα κατασκευαστεί ολόκληρος ο ΧΥΤΥ).

Οι τρεις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων και οι ΧΥΤΥ τους θα κατασκευαστούν:

Επίσης, τον σχεδιασμό ολοκληρώνουν δύο σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων:

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ