Οι μέτοχοι της Βιοχάλκο έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά της έδρας στις Βρυξέλλες - iefimerida.gr

Οι μέτοχοι της Βιοχάλκο έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά της έδρας στις Βρυξέλλες

Οι μέτοχοι της Βιοχάλκο έδωσαν το πράσινο φως για τη μεταφορά της έδρας στις Βρυ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σχεδόν με απόλυτη πλειοψηφία (άνω του 90%), οι μέτοχοι της Βιοχάλκο ενέκριναν τη μεταφορά της έδρας της επιχείρησης στις Βρυξέλλες, στην τελευταία συνέλευση επί ελληνικού εδάφους, χθες, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.Όπως αναφέρει και η Καθημερινή, η ψηφοφορία έγινε σε πέντε κάλπες που είχαν τοποθετηθεί στον χώρο που διεξήχθη η έκτακτη γενική συνέλευση. Ωστόσο, για πρώτη φορά στην ιστορία του χρηματιστηρίου, υπήρξε απόλυτη απαρτία των μετόχων, γεγονός που οφείλεται στην κινητοποίηση των τραπεζικών σχημάτων, καθώς χθες οι παρόντες μέτοχοι εκπροσωπούσαν το 95,26% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου.

Η διοίκηση της Βιοχάλκο δεν απέκλεισε την υποβολή δημόσιων προτάσεων για τις επτά θυγατρικές της, όπου θα απαιτηθούν συνολικά κεφάλαια 193 εκατ. ευρώ για να αποζημιωθούν οι μέτοχοι. Σε ερώτηση της «Κ» προς τη Βιοχάλκο, αν θα ενταχθεί ξανά η μετοχή της Βιοχάλκο στην Αθήνα, η απάντηση ήταν: «ναι, θα ακολουθήσουμε τον ίδιο δρόμο με την Coca Cola, μετά την είσοδό της στο Λονδίνο, δηλαδή θα επανεισάγουμε τη μετοχή ξανά στο χρηματιστήριο Αθηνών». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βιοχάλκο, Ι. Φικιώρη, μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης στις Βρυξέλλες, η Βιοχάλκο αποκτά άμεση επιπλέον ρευστότητα 67 εκατ. ευρώ. Οι ετήσιες επενδύσεις συντήρησης των 28 εργοστασίων του ομίλου σε Ελλάδα και εξωτερικό ανέρχονται σε 70 εκατ. ευρώ, ενώ από φέτος και μέχρι το 2015 ξεκίνησε επενδυτικό πρόγραμμα 300 εκατ. ευρώ.

Οι μετοχές της Viohalco (απορροφούσας) εισήχθησαν τη Δευτέρα στο Euronext, με τη διαπραγμάτευση των εν λόγω μετοχών να ξεκινά στις Βρυξέλλες στις 22 Νοεμβρίου 2013, ενώ στις 25 Νοεμβρίου θα διαγραφούν οι μετοχές της Βιοχάλκο από την ελληνική αγορά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ