Νέα υπόθεση «Μαρίας» στα Διαβατά- Κόρη Βούλγαρων η μικρή Χριστίνα - iefimerida.gr

Νέα υπόθεση «Μαρίας» στα Διαβατά- Κόρη Βούλγαρων η μικρή Χριστίνα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη μετά τον εντοπισμό ενός 4χρονου κοριτσιού το οποίο βρέθηκε να ζει με μία οικογένεια Ρομά στον καταυλισμό Υψώματα Διαβατών, αν και δεν έχει καμία απολύτως βιολογική συγγένεια μαζί τους.

Η υπόθεση η οποία έχει πολλά στοιχεία με αυτή της μικρής Μαρίας, αποκαλύφθηκε από την εισαγγελέα Σύρμω Κακκάλη στο πλαίσιο της διεξοδικής έρευνας που διέταξε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η οποία ανέφερε πως οι εισαγγελίας όλης της χώρας πρέπει να διεξάγουν έρευνες στα ληξιαρχεία, με αφορμή την υπόθεση της μικρής Μαρίας, αναφέρει η Espresso.

Η κ. Κακκάλη εντόπισε την περίπτωση της 4χρονης η οποία στα χαρτιά εμφανιζόταν να έχει βιολογικούς γονείς ένα ανδρόγυνο Ρομά το οποίο διαμένει στον καταυλισμό στα Διαβατά. Οι υποψίες της κ. Κακκάλη κινήθηκαν από το γεγονός πως η γέννηση της μικρής Χριστίνας είχε δηλωθεί μόλις 6 μήνες από την προηγούμενη γέννα της Ρομά «μητέρας» της.

Αμέσως υπήρξε άμεση κινητοποίηση των Αρχών και η οικογένεια υποβλήθηκε σε τεστ DNA το οποίο επιβεβαίωσε το γεγονός πως η μικρή Χριστίνα δεν είχε καμία βιολογική συγγένεια με τους εν λόγω Ρομά. Η εισαγγελέας άσκησε δίωξη στους δύο Ρομά για αρπαγή ανηλίκου σε βαθμό κακουργήματος, ενώ η μικρή Χριστίνα μεταφέρθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού».

Τι ισχυρίζονται οι δύο Ρομά

Οι δύο Ρομά, φέρονται να ισχυρίζονται πως την μικρή Χριστίνα την άφησαν οι γονείς της οι οποίοι είναι Βούλγαροι Ρομά σε αυτούς για να την μεγαλώσουν, καθώς εκείνη δεν μπορούσαν λόγω οικονομικής δυσπραγίας. Οι Αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των γονιών της μικρής Χριστίνας, οι οποίοι σύμφωνα με τους συλληφθέντες Ρομά βρίσκονται στη Βουλγαρία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ