Ο Ζοζέφ Ντολ εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος - iefimerida.gr

Ο Ζοζέφ Ντολ εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος

Ο Ζοζέφ Ντολ εξελέγη πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Ζοζέφ Ντολ είναι ο διάδοχος του Βίλφριντ Μαρτένς, στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Ο 66χρονος Γάλλος πολιτικός, έως τώρα πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εξελέγη με 112 ψήφους σε σύνολο 124.

«Με μεγάλη μου τιμή αναδέχομαι την εντολή αυτή και την εμπιστοσύνη των αντιπροσώπων των κομμάτων και των πολιτικών οργανώσεων-μελών για να ηγηθώ του κόμματος ιδίως εν όψει μάλιστα σημαντικών γεγονότων, όπως οι ευρωεκλογές του προσεχούς Μαΐου» είπε ο Ντολ, που διαδέχεται τον Βέλγο Βίλφριντ Μάρτενς, ο οποίος απεβίωσε στις 9 Οκτωβρίου.

Η ομάδα των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών έχει ήδη επιλέξει τον δικό της υποψήφιο για την ηγεσία της Κομισιόν στο πρόσωπο του Μάρτιν Σουλτς, νυν προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.Το ΕΛΚ θα επιλέξει τον υποψήφιό του για την διαδοχή του Ζοζέ Μπαρόζο στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στο συνέδριό του, στο Δουβλίνο στις 6-7 Μαρτίου.

Το ΕΛΚ είναι η μεγαλύτερη πολιτική οργάνωση-ομπρέλα της κεντροδεξιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο, με 73 κόμματα-μέλη από 39 χώρες. Στις τάξεις του ανήκουν οι πρόεδροι της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Μπαρόζο και Χέρμαν Φαν Ρομπάι αντίστοιχα, 13 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περιλαμβανομένης της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, αλλά και 13 από τους 28 ευρωπαίους επιτρόπους, περιλαμβανομένου του Γάλλου Μισέλ Μπαρνιέ.

Το ΕΛΚ διαθέτει την μεγαλύτερη κοινοβουλευτική ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, χωρίς πάντως να διαθέτει απόλυτη πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ