Προς λίφτινγκ στο φόρο ακινήτων: Αγώνας δρόμου για να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς απώλειες - iefimerida.gr

Προς λίφτινγκ στο φόρο ακινήτων: Αγώνας δρόμου για να περάσει το νομοσχέδιο χωρίς απώλειες

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με εντολή του Πρωθυπουργού ο υπουργός Επικράτειας, Χρύσανθος Λαζαρίδης, είχε συνάντηση το απόγευμα στο Μαξίμου με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Γιάννη Κουτσούκο και Ανδρέα Μακρυπίδη. Τη ΝΔ εκπροσώπησε η Φεβρωνία Πατριανάκου, ενώ από πλευράς ΥΠΟΙΚ το παρών έδωσε ο Νίκος Καραβίτης.Σε δυσεπίλυτο γρίφο για τη συγκυβέρνηση εξελίσσεται το θέμα του ενιαίου φόρου ακινήτων παρά τις προσπάθειες για την εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε να περάσει χωρίς απώλειες το σχετικό νομοσχέδιο από τις ΚΟ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Όπως είπε ο κ, Κουτσούκος η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της απόφασης που έλαβε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ «για έναν δίκαιο και προοδευτικό φόρο ακίνητης περιουσίας» και έγινε «ουσιαστική συζήτηση για τις αναγκαίες αλλαγές ώστε να υπηρετηθεί αυτός ο στόχος». Η συζήτηση, συμπλήρωσε ο βουλευτής του Κινήματος, θα συνεχιστεί και οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την ΚΟ όταν θα είναι έτοιμο το σχέδιο.Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν βελτιώσεις -πληροφορίες κάνουν λόγο για θέσπιση υψηλού αφορολόγητου ορίου - ενώ κατά άλλα σενάρια εξετάζεται εκ βάθρων αλλαγή του συστήματος φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας.

Ο ενιαίος φόρος ακινήτων συζητήθηκε και στη συνεδρίαση του συντονιστικού της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ όπου για μία ακόμη φορά υπογραμμίστηκε η ανάγκη για ουσιαστικές αλλαγές στο προσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται «η δικαιότερη κατανομή των βαρών και η φορολόγηση της μεγάλης ακίνητης περιουσίας συνολικά, με προοδευτικό τρόπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ