Μετά τη Βουλή και το Καλλιμάρμαρο θα ντυθεί στα μπλε για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη - iefimerida.gr

Μετά τη Βουλή και το Καλλιμάρμαρο θα ντυθεί στα μπλε για τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας Διαβήτη

Μετά τη Βουλή και το Καλλιμάρμαρο θα ντυθεί στα μπλε για τον εορτασμό της παγκόσ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ηδη από χθες, όσοι βρέθηκαν στη πλατεία Συντάγματος αντίκρισαν μια... διαφορετική Βουλή, βαμμένη στα μπλε. Στο ίδιο χρώμα αναμένεται να «ντυθεί» και το Καλλιμάρμαρο για τις επόμενες δύο μέρες. Φυσικά, δεν πρόκειται για κάποια νέα μόδα ή για κάποια τουριστική ατραξιόν. Η Ελλάδα συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά στη διεθνή πρωτοβουλία φωταγώγησης ιστορικών κτιρίων σε όλο τον κόσμο, με αφορμή τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας διαβήτη.

Η πρόεδρος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, Στυλιανή Ηρακλειανού χαρακτήρισε αυτή τη κίνηση ως ένα μέσο ευαισθητοποίησης αλλά και αφύπνισης για το Διαβήτη, μία νόσο που τείνει να λάβει τη μορφή επιδημίας.

Η αναπληρώτρια Καθηγήτρια Οικονομικών Υγείας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Μαίρη Γείτονα με τη σειρά της επισήμανε πως: «Στην Ελλάδα, η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε διατροφικές αλλαγές, με αποτέλεσμα την ραγδαία αύξηση της παχυσαρκίας και του διαβήτη, πλήττοντας κυρίως άτομα που ανήκουν σε χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις»

«Μελέτη με δεδομένα 2012 υπολογίζει το μέσο ετήσιο κόστος ασθενούς στην Ελλάδα περίπου στα 7.100 ευρώ, από το οποίο το 56% αφορά στην αντιμετώπιση συν-νοσηροτήτων και επιπλοκών και το 15% το κόστος της αντιδιαβητικής αγωγής. Το συνολικό κόστος αντιμετώπισης της νόσου επαυξάνεται σημαντικά στους αρρύθμιστους ασθενείς» συμπλήρωσε η κυρία Γείτονα.

Αλλα ιστορικά κτίρια και μνημεία που θα περάσουν τις επόμενες δύο μέρες υπό το μπλε φως είναι η Όπερα του Σίδνεϋ στην Αυστραλία, το Άγαλμα της Μικρής Γοργόνας στην Δανία, η πύλη του Βρανδεμβούργου στην Γερμανία και ο οβελίσκος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή,

Παράλληλα, θα πραγματοποιηθούν δωρεάν μετρήσεις σακχάρου από γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου. Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ι.Σ.Α. από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ