Βρήκαν «Μαρία» και στη Θεσσαλονίκη- Ρομά δήλωσαν παιδί που το DNA έδειξε ότι δεν είναι δικό τους - iefimerida.gr

Βρήκαν «Μαρία» και στη Θεσσαλονίκη- Ρομά δήλωσαν παιδί που το DNA έδειξε ότι δεν είναι δικό τους

Βρήκαν «Μαρία» και στη Θεσσαλονίκη- Ρομά δήλωσαν παιδί που το DNA έδειξε ότι δεν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Λαβράκι» έβγαλαν στη Θεσσαλονίκη οι εκτεταμένες έρευνες στις ληξιαρχικές πράξεις γέννησης. Οι αρχές εντόπισαν περίπτωση που έχει πολλές ομοιότητες με εκείνη της μικρής Μαρίας από τα Φάρσαλα, η οποία αφορά τετράχρονο παιδί που βρισκόταν στον καταυλισμό των Υψωμάτων Διαβατών.

Η αποκάλυψη έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που είχε διατάξει η εισαγγελέας Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, προς όλες τις εισαγγελίες πρωτοδικών στη χώρα, με αφορμή την υπόθεση της Μαρίας που απασχόλησε το πανελλήνιο. Αυτό που έπρεπε να εξεταστεί ήταν οι ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεως που έγιναν από το 2008 με βάση απλώς υπεύθυνες δηλώσεις.

Σε αυτή τη διαδικασία, εντοπίστηκε πως στη Θεσσαλονίκη ένα ζευγάρι Ρομά υπέβαλλε δήλωση γέννησης παιδιού, μόλις μερικούς μήνες έπειτα από την προηγούμενη γέννα που είχε δηλώσει.

Μετά από έρευνα οι αρχές εντόπισαν το ανδρόγυνο και διενεργήθηκε εξέταση DNA, η οποία απέδειξε πως το ζευγάρι δεν ήταν οι βιολογικοί γονείς του τετράχρονου παιδιού. Ηδη αυτό φιλοξενείται σε ίδρυμα, ενώ από την εισαγγελία Πλημμελειοδικών ασκήθηκε ποινική δίωξη εναντίον του ζευγαριού για αρπαγή ανηλίκου σε κακουργηματικό βαθμό.

Μάλιστα, από την ίδια έρευνα- η οποία επεκτάθηκε και στους φορείς Πρόνοιας που χορηγούν επιδόματα τέκνων- διαπιστώθηκαν άλλες έξι ύποπτες περιπτώσεις, με μικρή απόσταση στις δηλωθείσες γεννήσεις από το ίδιο ζευγάρι, οι οποίες όμως ακόμη είναι υπό διερεύνηση.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ