Στις 19/11 η έναρξη των μαθημάτων στο Καποδιστριακό - Εκκληση της Συγκλήτου στους διοικητικούς υπαλλήλους - iefimerida.gr

Στις 19/11 η έναρξη των μαθημάτων στο Καποδιστριακό - Εκκληση της Συγκλήτου στους διοικητικούς υπαλλήλους

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την έναρξη των μαθημάτων στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την Τρίτη 19 Νοεμβρίου, αποφάσισε η Σύγκλητος του ιδρύματος σε έκτακτη συνεδρίασή της, καλώντας ταυτόχρονα τους διοικητικούς υπαλλήλους να εξασφαλίσουν την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Συγκλήτου η απόφαση αυτή ελήφθη δεδομένης της «εκρηκτικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στους κόλπους του Πανεπιστημίου εξαιτίας του αυθαίρετου μέτρου της διαθεσιμότητας και της συνεχιζόμενης αδιαλλαξίας του υπουργείου Παιδείας», αλλά και λαμβάνοντας υπόψη «την αγωνία χιλιάδων οικογενειών και των φοιτητών τους οι οποίοι μένουν αποκλεισμένοι από τα μαθήματά τους, καθώς και την αποστολή του Πανεπιστημίου ως ανώτατου εκπαιδευτικού ιδρύματος».

Για το λόγο αυτό η Σύγκλητος του Ιδρύματος καλεί το διοικητικό προσωπικό κατά τη Γενική του Συνέλευση, τη Δευτέρα 18/11, να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση διδασκόντων και διδασκομένων στις αίθουσες διδασκαλίας.

Είχε προηγηθεί η εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών για τη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τη συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου και Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Συγκεκριμένα η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Παναγιώτα Φάκου ανέθεσε στη διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας να διερευνήσει εάν έχει τυχόν τελεστεί το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων, δεδομένου ότι με απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας οι απεργιακές κινητοποιήσεις είχαν κηρυχθεί παράνομες.

Υπενθυμίζεται ότι οι σύλλογοι διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου (ΕΚΠΑ) αλλά και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ), αποφάσισαν νέα πενθήμερη απεργία έως την Δευτέρα 18 Νοεμβρίου, υιοθετώντας την πρόταση της Ομοσπονδίας τους.

Υπό κατάληψη οι σχολές του ΕΜΠ

Την ίδια ώρα, άδηλο είναι το μέλλον των μαθημάτων στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, καθώς και οι εννέα σχολές του ιδρύματος τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Ο σύλλογος διδασκόντων του ΕΜΠ είχε αποφασίσει την περασμένη βδομάδα να αρχίσουν τα μαθήματα από χθες, Δευτέρα. Αυτό, όμως, δεν κατέστη δυνατό λόγω της νέας απεργίας των διοικητικών υπαλλήλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ