«Τσιγγάνοι» από επιλογή: Οι new age νομάδες που απαρνήθηκαν τη ζωή στην πόλη [εικόνες] - iefimerida.gr

«Τσιγγάνοι» από επιλογή: Οι new age νομάδες που απαρνήθηκαν τη ζωή στην πόλη [εικόνες]

Τσιγγάνοι από επιλογή: Οι new age νομάδες που απαρνιούνται τη ζωή στην πόλη [εικ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομαδικές χαρακτηρίζονται οι φυλές που δεν εγκαθίστανται για πολύ σε ένα συγκεκριμένο μέρος, παρά περιφέρονται με καραβάνια ζώντας μία ζωή καθ' οδόν. Τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής επέλεξαν ορισμένοι σύγχρονοι νέοι, αποφασίζοντας να απαρνηθούν το σύγχρονο τρόπο ζωής και να ζήσουν στη φύση.

Τις ιστορίες τους συγκεντρώνει σε ένα εντυπωσιακό αφιέρωμα ο φωτογράφος Ιεν Μακ Κελ παρουσιάζοντας το άλμπουμ «τσιγγάνοι του 21ου αιώνα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Prestel.

Οι νέοι αυτοί ήταν αστοί που επηρεασμένοι από το πνεύμα του πανκ, την αναρχική φιλοσοφία και το μίσος προς την Μάργκαρετ Θάτσερ, εγκατέλειψαν τις πόλεις τους, σκαρφάλωσαν σε καραβάνια και αντάλλαξαν τις παγίδες του σύγχρονου κόσμου για μια ζωή νομαδικής ελευθερίας.

Μάλιστα, αυτοί οι new-age νομάδες φαίνεται να έχουν πάρει πολύ ζεστά το ρόλο τους επιλέγοντας τη χρήση παραδοσιακών ιππήλατων τροχόσπιτων αντί για φορτηγά με φυσικό αέριο, ωστόσο δεν απαρνούνται και τη σύγχρονη τεχνολογία, όπως τα κινητά τηλέφωνα, τους φορητούς υπολογιστές και το Facebook.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και του 1990 αυτός ο τρόπος φυγής ήταν μόδα και συνδεόταν με παράνομα ρέιβ πάρτι, συγκρούσεις με την αστυνομία, ναρκωτικά και αντίδραση στο νόμο περί ποινικής δικαιοσύνης.

Ο Ιαν Μακ Κελ ακολουθεί το καραβάνι τους τα τελευταία δέκα χρόνια φωτογραφίζοντας την καθημερινότητα τους και διαβεβαιώνει ότι όχι μόνο δεν έχει παρακμάσει το κίνημά τους, αλλά λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης γνωρίζει ακόμη μεγαλύτερη άνθιση.

Kαι ο φωτογράφος Ιαν Μακ Κελ
«Τσιγγάνοι» από επιλογή: Οι new age νομάδες που απαρνήθηκαν τη ζωή στην πόλη [εικόνες] | iefimerida.gr 15

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ζωή φύση άλογα τσιγγάνοι κάρα νομάδες
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ