Ήταν το 2013 η χρονιά της αποτυχίας; - Τι δείχνουν οι πιο δημοφιλείς λέξεις του Internet - iefimerida.gr

Ήταν το 2013 η χρονιά της αποτυχίας; - Τι δείχνουν οι πιο δημοφιλείς λέξεις του Internet

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το Global Language Monitor συγκεντρώνει κάθε χρονιά τις κορυφαίες αγγλικές λέξεις στο Internet συμπεριλαμβάνοντας αυτές που συναντά σε ειδησεογραφία, social media, blogs κ.λπ όπως και σε έντυπα μέσα.

Ωστόσο, τα αποτελέσματα του 2013 δε φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικά αφού τις δυο πρώτες θέσεις κατέκτησαν οι λέξεις «404» και «Fail», αυτά που συναντά κανείς όταν αποτυγχάνει να ανοίξει μια σελίδα.

Όπως αναφέρει το digitallife, στην τρίτη θέση βρίσκεται η λέξη «hashtag», στην τέταρτη το @pontifex και στην πέμπτη το «optic». Πιο δημοφιλές όνομα, ψηφίστηκε αυτό του Πάπα Φραγκίσκου (Pope Francis) ενώ η πιο δημοφιλής φράση ήταν το «toxic politics».

Όσον αφορά το γιατί είναι η χρονιά της «αποτυχίας», στην Αμερική συνδέουν το «fail» με την περίπτωση της αποτυχίας στο λανσάρισμα του μεταρρυθμιστικού συστήματος υγείας, Obamacare.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ