Eκεί όπου δεν θέλει να ζει κανείς - Οι 10 πιο μολυσμένες περιοχές του πλανήτη [λίστα] - iefimerida.gr

Eκεί όπου δεν θέλει να ζει κανείς - Οι 10 πιο μολυσμένες περιοχές του πλανήτη [λίστα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Υπάρχουν κάποιες περιοχές του πλανήτη όπου κανείς δεν θα ήθελε να ζει και σύμφωνα με τους επιστήμονες δεν θα έπρεπε να ζει κανείς αφού η μόλυνση έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Οι 10 περιοχές του πλανήτη με τα υψηλότερα επίπεδα ρύπανσης, σύμφωνα με το Econews.gr είναι οι εξής:

  • Agbogbloshie, Γκάνα

Η χωματερή στην πρωτεύουσα της Γκάνα, Ακκρα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή επεξεργασίας ηλεκτρονικών αποβλήτων στην Αφρική. Τα σωματίδια μετάλλων από την καύση τους μολύνουν τον αέρα και το έδαφος, απειλώντας την υγεία 40.000 ανθρώπων.

  • Τσερνόμπιλ, Ουκρανία

Η υγεία περισσοτέρων από 10 εκατ. ανθρώπων επηρεάστηκε ποικιλλοτρόπως από την πυρηνική καταστροφή του Τσέρνομπιλ κατά τη διάρκεια της οποίας απελευθερώθηκε 100 φορές περισσότερη ραδιενέργεια από αυτή που απελευθέρωσαν οι ατομικές βόμβες που έπληξαν τη Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

  • Ποταμός Citarum, Ινδονησία

Περισσότεροι από 500.000 άνθρωποι πλήττονται άμεσα και ως πέντε εκατομμύρια άνθρωποι έμμεσα από τη χημική ρύπανση στον ποταμό Citarum με τις συγκεντρώσεις μετάλλων στο έδαφος να ξεπερνούν κατά πολύ τα επιτρεπόμενα όρια.

  • Τζέρζινσκ, Ρωσία

Στην πόλη αυτή το προσδόκιμο ζωής για τους άνδρες φθάνει μόνο τα 42 έτη και για τις γυναίκες τα 47. Η περιοχή αποτέλεσε στο παρελθόν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα παρασκευής χημικών όπλων με αποτέλεσμα τα επίπεδο φαινολών και διοξινών στην περιοχή να είναι ιδιαίτερα υψηλά.

  • Hazaribagh, Μπαγκλαντές

Τα τοξικά απόβλητα από τα βυρσοδεψία της περιοχής βλάπτον την υγεία 160.000 ανθρώπων.

  • Κάμπουε, Ζάμπια

Πάνω από 300.000 άνθρωποι έχουν υποστεί σοβαρά προβλήματα υγείας από τη ρύπανση που προκαλούν οι εξορύξεις μολύβδου.

  • Καλιμαντάν, Ινδονησία

Η εξόρυξη χρυσού με τη χρύση υδραργύρου έχει μολύνει την περιοχή απειλώντας την υγεία 225.000 ανθρώπων.

  • Ποταμός Matanza, Αργεντινή

Το νερό στην περιοχή αποτελεί μια τοξική βόμβα για τους κατοίκους της περιοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον ποταμό καταλήγουν τα απόβλητα 150.000 βιομηχανιών, περίπου.

  • Το Δέλτα του Νίγηρα

Άγνωστος αριθμός ανθρώπων πλήττεται από τις δραστηριότητες των πετρελαϊκών βιομηχανιών στην περιοχή. Το διάστημα 1976 με 2001, σημειώθηκαν περισσότερα από 7.000 περιστατικά πετρελαιοκηλίδων.

  • Norilsk, Ρωσία

Κάθε χρόνο 500 τόνοι οξειδίων χαλκού, 500 τόνοι οξειδίων νικελίου και δυο εκατομμύρια τόνοι διοξειδίου του θείου μολύνουν τον αέρα μειώνοντας κατά 10 χρόνια το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ