Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος - iefimerida.gr

Προκλητικός ο Ερντογάν: Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Δεν υπάρχει χώρα που να ονομάζεται Κύπρος». Αυτό ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

O κ. Ερντογάν μιλώντας σε συνέδριο στη Πολωνία, παράλληλα, χαρακτήρισει «ελληνοκυπριακή διοίκηση» την Κυπριακή Δημοκρατία, η οποία, όπως τόνισε, είχε γίνει δεκτή στην ΕΕ για πολιτικούς λόγους και όχι επειδή ήταν εναρμονισμένη με τους ευρωπαϊκούς νόμους .

«Δώστε προσοχή.Δεν την δέχθηκαν ως νότια Κύπρο. Εγινε δεκτή ως Κύπρος. Δεν υπάρχει χώρα που ονομάζεται Κύπρος. Υπάρχει η τοπική διοίκηση της νότιας Κύπρου. Επειδή, υπάρχει Βόρεια Κύπρος και μια πράσινη γραμμή υπάρχει μεταξύ τους. Ποιος είναι εκεί στην πράσινη γραμμή; Μονάδες ασφαλείας του ΟΗΕ. Απολύτως καμία χώρα εντός της ΕΕ δεν θα πρέπει να αντιμετωπίζει προβλήματα ασφάλειας . Αυτό το μέρος έχει ένα τέτοιο εσωτερικό πρόβλημα», τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και κατέληξε λέγοντας πως η ΕΕ δεν θα μπορούσε να το παραδεχτεί και κατ' αυτόν η απόφαση ήταν εντελώς πολιτική.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ